Danmark

Skat åbner ny kontrolafdeling for store sager

Ny afdeling i Skat skal se på store sager og holde sig fra bandesager for at imødekomme kritik.

Skat åbner ny kontrolafdeling for store sager

Skats nye kontrolafdeling, der åbner tirsdag, skal som hovedregel kun se på mulig fusk med en halv million kroner og derover. Samtidig skal medarbejderne som udgangspunkt ikke se på sager fra bandemiljøet.

På den måde vil Skat i den nye afdeling imødekomme kritikken mod den særlige afdeling for økonomisk kriminalitet, som nu er nedlagt. Det sker blandt andet ved at fokusere indsatsområdet, oplyser underdirektør i den nye afdeling, Anne Munksgaard.

- For eksempel kommer vi som udgangspunkt ikke længere til at have med skattesager fra bandemiljøet at gøre, medmindre andre betingelser er opfyldt, siger hun til Ritzau.

- Groft skitseret bliver en af betingelserne en størrelsesorden på 500.000 kroner og opefter, siger Anne Munksgaard.

Selvom mange af de samme medarbejdere flytter med fra den udskældte afdeling, så mener underdirektøren, at Skat har brug for medarbejderne i fremtiden.

- De arbejder med op mod 100 sager om dagen, og det er enkelte sager, der har været blæst op i medierne. De er vant til denne type sager og er særligt uddannede til at tage sig af sager, der vedrører reglerne i retsplejeloven, retssikkerhed, skattekontrollov.

- De ved, hvilke oplysninger vi kan få, når der er en formodning om, at nogle personer har begået noget strafbart, forklarer hun.

Klagerne over Skats metoder, kan få konsekvenser for fire chefer og to menige ansatte, som Skat har indledt tjenestemandssager mod.

Direktør i Skat Jesper Rønnow Simonsen håber, at sagerne er afsluttet inden slutningen af marts næste år. Indtil da møder de seks medarbejdere på job, efter at kammeradvokaten har anbefalet, at de ikke skal suspenderes.

Blandt klagerne er sagerne om forretningsmanden Jesper "Kasi" Nielsen og fotomodellen Camilla Vest. De skrappe midler er blandt andet blevet beskrevet som "bøllemetoder" af De Konservative.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst