Skat gør lille fremskridt: Indkradser gæld for 2,1 milliarder

Det er lykkedes Skat at modregne gæld til det offentlige i skat, som skyldnerne ellers skulle have haft retur.

Konservative vil fjerne opgaver fra Skat Foto: Scanpix/Erik Refner

Konservative vil fjerne opgaver fra Skat Foto: Scanpix/Erik Refner

Siden sidste efterår har der været meget lille chance for, at gæld til det offentlige ville blive inddrevet af Skat.

Dengang måtte Skat nemlig lægge det skandaleombruste it-system EFI helt i graven, og dermed var der kun manuel inddrivelse af gæld tilbage. Det tager tid, og imens er borgernes gæld til det offentlige kun gået en vej - op.

EFI skulle ellers have sikret, at gæld automatisk blev modregnet i skyldnernes løn eller eventuel restskat.

Men nu kan Skat melde om et lille, men vigtigt fremskridt i kampen for at kradse penge ind til den danske statskasse. Siden 1. april er det lykkedes at modregne gæld til det offentlige automatisk i de penge, som skyldnerne ellers stod til at få tilbage i Skat.

Indtil videre er der kommet 2,1 milliarder kroner i kassen.

- Med modregningen i overskydende skatter bevæger vi os i den rigtige retning, mens vi er i gang med at skabe et nyt og solidt inddrivelsessystem, siger Lizzi Jakobsen, der er direktør for inddrivelse i Skat, i en skriftlig kommentar.

- For Skat er det et vigtigt og effektivt værktøj, til at skyldnerne får betalt deres gæld. Når det er sagt, står vi med en restancemasse, som vi forventer også vil stige yderligere fremover, tilføjer hun.

Den automatiske modregning er siden 1. april blevet brugt i 428.000 sager, hvor borgere med gæld til det offentlige havde udsigt til at få penge tilbage i skat.

I langt størstedelen af sagerne har modregningen kørt automatisk. Men 150.000 sager er i gang med at få et ekstra tjek hos Skat. Der er altså mulighed for, at beløbet på 2,1 milliarder kroner kan vokse yderligere.

Det ændrer dog ikke på, at den samlede pukkel af ubetalt gæld til det offentlige er enorm og fortsat stiger.

Restancerne - altså ubetalt gæld til det offentlige - er steget fra 82,7 milliarder ved nytår til 87,2 milliarder ved udgangen af marts.

Folketinget har dog vedtaget en lov, der betyder, at gælden ikke bliver forældet, mens Skat arbejder på at finde en metode til at inddrive den.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst