Brønderslev

SKAT har ikke held med gæld

Brønderslev Forsyning vil holde skyldnere i kort snor

SKAT har ikke stor succes med at inddrive penge fra borgere. Arkivfoto

SKAT har ikke stor succes med at inddrive penge fra borgere. Arkivfoto

BRØNDERSLEV:SKAT har ikke særlig stort held med at drive forbrugeres gæld ind, så nu tager Brønderslev Forsyning sagen i egen hånd.

- Brønderslev Forsyning har i lighed med andre forsyningsselskaber i flere år haft problemer med inddrivelse af restancer. SKAT er forsyningens lovbefalede inddrivelsesmyndighed, men har ikke kunnet løftet opgaven, forklarer formand for Brønderslev Forsyning, Lasse Riisgaard (V).

- Forsyningen forsøger ved egen indsats at holde skyldnere i så kort snor som muligt, og har gennem nogen tid systematisk via retten blandt andet fremsendt såkaldte betalingspåkrav. Et medhold ved retten betyder, at forældelsesfristen på gælden forlænges i ti år, ligesom det i nogle tilfælde er muligt at få pant i skyldnerens ejendomme.

- SKAT har for nylig varslet afskrivning af tidligere års ældste gældsrestancer, herunder påtænkt kursregulering af restgælden på de resterende fordringer. Fjernvarme- og vandbranchen er i løbende dialog om dette med SKAT.

- Det er jo reelt forbrugerne, der betaler eventuelle tab, så det er vigtigt, at vore tilgodehavender kommer i kassen, påpeger Lasse Riisgaard.

- I øvrigt er der for Brønderslev Forsyning udarbejdet regnskabsopfølgning for første kvartal samt udarbejdet revideret virksomhedsrapport. Driften er tilfredsstillende og budgetterne overholdes. esb

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.