Danmark

Skat hjemsender fem chefer efter skandaler

Ledelsesmæssige svigt fører til hjemsendelse af fem chefer

Foto: Michael Bothager, Scanpix

Foto: Michael Bothager, Scanpix

DANMARK:Skat har hjemsendt fire direktører og en personaleleder på baggrund af skandalesagerne om udvikling af EFI-systemet og svindel med udbytteskat.

- På baggrund af konklusionerne heri hjemsendes direktøren for it og direktøren for inddrivelse, to underdirektører og en personaleleder, skriver Skat i en pressemeddelelse.

I sagen om udbytteskat sker hjemsendelserne, efter at Skatteministeriets interne revisionsrapport har konkluderet, at der har været ”alvorlige ledelsesmæssige svigt og processuelle fejl og mangler”.

Milliardtab

Skat kan have tabt 6,2 milliarder kroner på skandalesagen, og derfor er de ansvarlige chefer nu sendt hjem:

- Der er tale om et uforståeligt stort beløb, der uretmæssigt er blevet udbetalt. Det er en yderst alvorlig sag, og derfor har jeg i går hjemsendt en række chefer, siger direktøren i Skat, Jesper Rønnow Simonsen.

Samtidig er der 33 milliarder kroner ude at svømme i sagen om inddrivelse af gæld fra dårlige betalere, hvor 14 milliarder kroner kan være tabt.

Alvorlige problemer

I den sag får it-direktøren i Skat, Jan Topp Rasmussen, der har været ansvarlig for det skandaleramte inddrivelsessystem EFI, kritik:

- Det står i dag klart, at EFI ikke skulle have været idriftsat tilbage i efteråret 2013. Systemet var ikke færdigudviklet og havde alvorlige legalitetsproblemer. Det billede, der blev præsenteret for mig, gav et urealistisk og for optimistisk billede af systemets parathed og funktionalitet.

- Skat står nu med en svær opgave med at bringe statens inddrivelse af gæld tilbage på sporet. På den baggrund har jeg i går hjemsendt direktøren for it i Skat, siger Jesper Rønnow Simonsen.

Skat stoppede for nylig inddrivelsessystemet, EFI, fordi Kammeradvokaten oplyste, at Skat ulovligt opkrævede gæld, der var forældet. Siden har Skat stillet systemet i bero.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst