Norge

Skat i Norge holder øje med danskere

Sørg for at have papirerne i orden, inden turen går nordpå

Papirerne skal være i orden, før man tager et arbejde i Norge, ikke bare svendebrevet, men også skattepapirerne. Arkivfoto

Papirerne skal være i orden, før man tager et arbejde i Norge, ikke bare svendebrevet, men også skattepapirerne. Arkivfoto

FREDERIKSHAVN:I Norge har myndigheder som skattevæsenet gode ressourcer til at kontrollere, om den udenlandske arbejdskraft har orden i papirerne, skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

Derfor er det meget vigtigt, at nordjyske firmaer har registreret sig korrekt, når de starter med at arbejde i Norge. Ellers kan de ende med at få problemer med skattevæsenet.

Det fortæller to revisorer fra BDO i henholdsvis Oslo og Sæby.

BDO står bag en stor konference i Frederikshavn 10. juni om mulighederne for at lave aftaler om arbejdsopgaver i Norge som dansker.

Norske Anders Urdal fra BDO’s afdeling i Oslo er blandt oplægsholderne og han har tidligere arbejdet som skattejurist ved skattevæsnet i Norge og i NordTysk Handelskammer, som også ydede assistance til danske virksomheder.

- En af mine opgaver i dag er at sørge for, at når et dansk firma har en kontrakt om en opgave i Norge, så bliver opgaven og firmaet registreret korrekt via hjemmesiden altinn.no. For der er stor forskel om opgaven udføres som en entrepriseaftale, hvor man har hele ansvaret eller om man udlejer sin arbejdskraft for eksempel til at bygge et hus, forklarer han.

Respekt for reglerne

Registreringen er i følge Anders Urdal bestemt overkommelig, hvis bare man gør det i den rigtige rækkefølge

Alligevel er det Anders Urdals oplevelse, at udenlandske firmaer er overrasket over hvor meget der skal registreres, når de vil arbejde i Norge.

- En tysker kaldte en gang Norge den sidste Sovjetstat i Europa, siger Anders Urdal.

Så besværligt synes Morten Kallehauge fra BDO i Sæby og ligeledes oplægsholder på konferencen 10. juni dog ikke det er, at blive registreret i Norge.

- Forholdene er præcis de samme, som hvis man etablerer sig i Danmark og lader sig registrere i Erhvervs- og selskabsstyrelsen.

- Og hvis et polsk firma vil have opgaver i Danmark har vi akkurat samme registrering herhjemme for polakkerne som danskerne har i Norge, siger statsautoriseret revisor Morten Kallehauge, som blandt andet arbejder med norske firmaer, der vil etablere filialer i Danmark.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.