Skattepolitik

Skat på ny jagt efter snydere i skattely

Millionærer skal passe på - skattejagt udvides

Arkivfoto

Arkivfoto

KØBENHAVN:Skat udvider sit succesfulde projekt Money Transfer, hvor Skat går på jagt efter danske penge gemt i skattely.

Jyllands-Posten skriver onsdag, at fem danske banker i den kommende tid vil blive bedt om at udlevere transaktionsdata vedrørende pengeoverførsler mellem konti i Danmark og i 64 skattelylande i perioden den 1. juli 2009 og 30. juni 2013.

Den 25. juni gav Skatterådet i fortrolighed grønt lys for, at Skat må henvende sig til de danske banker og få det omfattende datamateriale udleveret.

Penge i statskassen

Den første runde i projekt Money Transfer omfattede transaktioner for over 7000 milliarder fra 2005-2009, og det projekt har ifølge Jyllands-Posten indtil videre resulteret i et provenu på 1,2 milliarder til de danske skattemyndigheder.

Med anden runde udvides projektet med 14 nye skattelylande, og hvilke, det drejer sig om, vil Skat ikke ud med.

- Vi har konstateret et betydeligt antal sager, hvor der har været grundlag for reguleringer, siger Skats indsatsdirektør, Erling Andersen til Jyllands-Posten.

Bankernes brancheorganisation, Finansrådet, er ikke vild med at skulle forsyne Skat med store mængder data gratis, men vil heller ikke stille sig på tværs.

Projekt Money Transfer har hidtil været håndteret af Skats udskældte Økokrim afdeling, der er under afvikling. Fremover skal indsatsen med Projekt Money Transfer ligge i Skats almindelige indsatsafdeling.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst