Skat: Skæv grundskyld på Margretheholm er en fejl

Skat har konstateret fejl og undersøger nu boligområde, hvor ens grunde udløser forskellig grundskyld.

Skat er i færd med at undersøge, hvordan to ens huse med to ens grunde kan udløse vidt forskellige grundskyldsregninger.

Det oplyser myndigheden i en pressemeddelelse, efter at Politiken søndag har beskrevet situationen på Margretheholm i København, hvor to naboer i ens huse fortæller, hvordan den ene betaler tre gange så meget i grundskyld som den anden.

- Skat er ved at undersøge området, lyder det i en pressemeddelelse, hvor det ligeledes konstateres:

- Herudover har Skat konstateret fejl i vurderingerne i området. Skat er stadig ved at undersøge sagerne, og det er for tidligt at komme med endelige konklusioner.

- Det kan dog allerede nu konstateres, at der findes grundlag for at foretage ændringer af vurderinger i området. I løbet af to uger vil Skat skrive til de berørte boligejere, oplyser myndigheden.

Underdirektør Sanne Kjær forklarer de store forskelle i grundskyldsregningerne med, at grundene på Margretheholm er udstykket på forskellige tidspunkter.

- Grundene de første år blev vurderet på et meget lavt niveau. Grundværdien skal fastsættes til handelsværdien, og senere blev vi opmærksomme på, at niveauet for vurderingerne skulle være højere.

- Det kan betyde, at grundskylden bliver forskellig, selvom grundene tilsyneladende er ens, påpeger hun.

Skat understreger, at det nuværende ejendomsvurderingssystem er uholdbart og i færd med at blive ændret. Man understreger ligeledes, at vurderinger foretaget i 2011, 2012 og 2014 stadig kan blive ændret.

- Vi administrerer efter det nuværende system, så godt det overhovedet er muligt. Imens ser vi frem til, at det nye system kommer i 2017, siger Sanne Kjær.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.