Skat taber milliard-sag til Shell

Statskassen går glip af over en milliard kroner, efter at Skat har tabt stor sag mod oliegiganten Shell.

Skat taber milliard-sag til Shell

Skat har lidt et svidende nederlag til et af verdens største olieselskaber, Shell, ved Østre Landsret i dag. Det skriver DR Nyheder.

Dommen, der netop er afsagt, betyder, at statskassen går glip af 1,1 milliarder kroner, som Skat ifølge landsretten uretmæssigt har opkrævet fra datterselskabet Shell Olie- og Gasudvinding Danmark i perioden 2002-2006.

Det er endnu ikke besluttet, om Skatteministeriet vil anke dommen til Højesteret.

Sagen handler om, hvorvidt Skat var berettiget til at opkræve den høje kulbrinteskat på op til 70 procent af Shells renteindtægter og valutakursgevinster i årene 2002-2006.

Shell mener, at selskabet kun skulle betale den lavere selskabsskat af indtægterne. Skat har omvendt hævdet, at Shell benyttede metoden til at kanalisere overskud derhen, hvor skattesatserne var lavest for at snyde statskassen.

Men det finder Østre Landsret altså ikke bevist.

- Vi har i dag fået en klar afgørelse i spørgsmålet. Østre Landsret har givet os medhold i, at vi ikke skal betale den særlige kulbrinteskat af de finansielle indtægter, altså renter og valutakursgevinster, siger Regitze Reeh, kommunikationsdirektør hos Shell, til DR.

Hun bekræfter, at Shell over årene har betalt pengene - over en milliard kroner - til Skat og derfor nu skal have penge tilbage fra statskassen.

Af dommen fremgår det, at Skat pålægges at nedsætte Shells kulbrinteindkomst for årene 2002-2006 med samlet over 2,5 milliarder kroner, og det er altså den nedsættelse, som nu betyder, at Shell skal have en enorm pose penge tilbage i skat.

Hos Skats presseafdeling vil man ikke kommentere dommen, men nøjes med at oplyse, at man vil nærlæse dommen og overveje, om den skal ankes til Højesteret.

Dagens dom går imod en afgørelse fra Landsskatteretten, der i december 2010 gav Skat medhold i sagen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.