København

Skat tramper på folks rettigheder i boligsager

Det er chokerende, at Skat har nedprioriteret klagesager fra boligejere, mener Brian Mikkelsen (K)

Arkivfoto

Arkivfoto

KØBENHAVN:De Konservatives Brian Mikkelsen er chokeret over, at Skat helt bevidst har nedprioriteret klagesager fra boligejere, der har betalt for meget eller har udsigt til at betale for meget i ejendomsskat.

- Det er rystende, at Skat bevidst har nedprioriteret sager, hvor man ved, at borgere har penge til gode, samtidig med at man nidkært har opprioriteret opgaver, hvor borgere skylder en krone eller en øre, siger skatteordføreren til Ritzau.

Det er Politiken, der har fået aktindsigt i en redegørelse fra Skatteministeriet, som viser, at Skat har nedprioriteret at behandle de fejlagtige skatter.

Nedprioriteringen er ifølge Politiken sket på trods af, at tidligere skatteminister Morten Østergaard (R) sidste år forsikrede Folketinget om, at Skat ville sætte grundværdierne ned i et område, når de var blevet underkendt.

- Det er en chokerende prioritering. Borgere skal selvfølgelig have penge tilbage, når Skat skylder dem. Det skal være prioritet nummer ét, siger Brian Mikkelsen.

Han har ingen forståelse for ministeriets forklaring om, at for få ressourcer har medført en ”ophobning af sager”.

- Der er tusindvis af ansatte i Skat. Selvfølgelig har man ressourcer. Man har sågar ressourcer til at gå ind i borgeres haver uden dommerkendelse og jagte folk, der skylder 10 kroner, siger Mikkelsen.

Skatteminister Benny Engelbrecht (S) siger til Politiken, at han ikke har været bekendt med prioriteringen i Skat, men det ændrer ikke på, at han står tilbage med ansvaret, mener Brian Mikkelsen.

- Jeg synes, det er noget vås. Det er et politisk ansvar at sørge for, at Skat behandler borgere ordentligt. Det må være grundlæggende i et retssamfund. Man tramper på folks rettigheder, siger skatteordføreren.

- Det er et ministeransvar at sørge for, at der bliver ryddet op, og at Skat behandler borgerne ordentligt, mener han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.