Danmark

Skat tyvstarter: Nu kan du se din årsopgørelse

Fredag aften er det blevet muligt for danskerne at tjekke deres årsopgørelse. Det sker tre dage før tid.

Skat tyvstarter: Nu kan du se din årsopgørelse

Skal du have penge tilbage, eller skal du give flere kroner til skattefar. Det er noget, mange danskere har set frem til at vide, og fredag aften er det muligt at tjekke sin årsopgørelse for 2012 på skat.dk.

Officielt skal det først ske mandag formiddag klokken 9, men 18.32 fredag aften var systemet klart, og der blev givet grønt lys.

Rent faktisk er der kommet en bevidsthed i befolkningen, om at Skat kan finde på at åbne op før tid, fortæller underdirektør i Skat Richard Hanlov.

- Der er kommet en del hype omkring det. I eftermiddags var der allerede 700 brugere i minuttet, der forsøgte at komme ind og se deres årsopgørelse, vel vidende at vi først starter på mandag, siger han.

Richard Hanlov oplyser, at der fredag aften er 1700 danskere inde i minuttet for at se deres årsopgørelse, så man skal væbne sig med tålmodighed.

Allerede kort efter at årsopgørelsen blev givet fri, er tusindvis af danskere nemlig gået til tasterne, og det skaber pres på Skats hjemmeside.

Erfaringen viser, at danskerne er vilde med at se, om de skal have penge tilbage. For to år siden kunne man ligeledes tjekke sin skat tidligere end ventet, og det benyttede rigtig mange sig af.

Allerede efter et par dage havde 1,4 millioner været inde på Skats netsider. Og i år forventer Skat, at endnu flere logger sig ind for at se deres årsopgørelse.

- Trafikken er lige nu helt vild, så mit gæt er, at det bliver et langt højere tal, siger Richard Hanlov.

Den voldsomme interesse for opgørelserne giver typisk Skat store hovedbrud, men erfaringen har vist, at man kan undgå nedbrud på hjemmesiden ved at tyvstarte med den officielle åbning.

Det har været nærliggende at tro, at Skat muligvis kalkulerede med, at der fredag aften sad omkring en million danskere og så X Factor, og der dermed ville være mindre pres på hjemmesiden, men det afviser Richard Hanlov.

- Det er en interessant tanke, hvis vi skal lave forretningsudvikling, alt efter hvad der kommer i tv, men så kyniske har vi ikke været. Det har vi slet ikke tænkt i, siger Richard Hanlov.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst