Skatteændring giver Post Danmark et kæmpe smæk

Det får "stor negativ indvirkning på Post Danmarks økonomi," at Skat dropper en særregel i skattelovgivningen.

Ritzau
Mathias Løvgreen Bojesen Foto: Scanpix/Mathias Løvgreen Bojesen
11. juli 2016 22:24

En ændring i momslovgivningen kommer til at gøre ondt på Post Danmark, der står til at miste 300 millioner kroner om året.

Det skriver Berlingske.

Det skyldes, at Skat næste år dropper en særregel, der betyder, at Post Danmark mister en række gunstige forhold på nethandelsområdet.

Det kommer til at få "stor negativ indvirkning på Post Danmarks økonomi" og vil "erodere" grundlaget for befordringspligten, skriver Post Danmark i et høringssvar, som Berlingske er kommet i besiddelse af.

Ændringen i skattelovgivningen betyder, at netbutikkernes mulighed for momsfri levering af pakker gennem Post Danmark ophører.

Det var oprindeligt meningen, at ændringen skulle træde i kraft 1. august, men det er blevet udsat til 1. januar næste år, skriver Berlingske.

Ifølge avisen får ændringen "en væsentlig negativ bundlinje­effekt for Post Danmark - et trecifret millionbeløb inden for en etårig tidshorisont og risici for yderligere negative effekter."

Hos Dansk Erhverv mener man, at det er fornuftigt, at der nu sker noget på området.

Til Berlingske siger markedschef Jakob Tietge, at regelændringen hos Skat betyder, at man får udlignet nogle af de ulige konkurrencevilkår, der indtil nu har givet den danske logistik­traver en yderst favorabel position på markedet.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...