Skattebog og sko på loftet

En hovedbog med skattebetalinger i fem Sydthy-sogne blandt fundene under restaureringen

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Håndskrevne og forseglede dokumenter er dukket op under restaureringer. Her et par forseglet af henholdsvis Nationalbanken og af en myndighed på Mors.

Gammelskat: 2 kroner og 8 øre. Land- og ligningsafgift: 14 kroner og 57 øre. Bygningsafgift: 7 kroner og 34 øre. Det med skatter og afgifter er ikke nogen ny opfindelse, og de gode borgere i Sydthy har sikkert slået sig i tøjret. Men betales skulle der. Og betalt blev der - det vidner et fund fra Det Gamle Rådhus i Thisted om. Oppe under taget på bygningen, der lige nu er ved at blive restaureret af ejendomsselskabet Realea A/S, kunne tømrer Finn Sørensen forleden trække en hovedbog med skatteregnskab fra fem sogne i Refs Herred, der omfattede den sydlige del af Thy samt Thyholm. Hovedbogen dækker årene 1875-80. Den har været arkiveret på loftet allerøverst oppe i bygningen. På et tidspunkt er skattebogen formentlig styrtet ned i hulrummet mellem taget og den indvendige loftsbeklædning. Læs hele historien i Thisted Dagblad onsdag