Skattefuskere søger om frit lejde

Skattefuskere melder sig selv til Skat. På den måde undgår de fængselsstraffe på op til otte år.

Skattefuskere søger om frit lejde

En række yderst velhavende danskere har i al diskretion valgt at gøre brug af Skats tilbud om frit lejde for skattesnydere i den tunge klasse

Dermed slipper de for de fængselsstraffe på helt op til otte år, som de ellers ville have risikeret, hvis Skat på eget initiativ havde fået opsnuset deres skjulte formuer på udenlandske konti, skriver Jyllands-Posten.

Ifølge en af landets førende diskrete rådgivere for rige udlandsdanskere, direktøren for rådgivningsfirmaet Revitax, Frode Holm, har foreløbig "en god håndfuld" velhavere inden for de seneste to uger valgt at melde sig til myndighederne.

Der er ifølge Frode Holm tale om skjulte formuer fra omkring 10 millioner kroner til over 100 millioner kroner. Penge, der stammer fra afkast af store investerede formuer i udlandet.

Reglerne for frit lejde siger, at man skal melde sig selv til Skat inden 30. juni 2013.

Den unddragne skat skal betales sammen med restskattetillægget og morarenterne, og der betales en bøde på 60 procent af den unddragne skat. Til gengæld slipper man for en tiltale for skattesvig.

Det regnestykke betyder ifølge Jyllands-Posten, at en person med en million skjulte kroner på en bankkonto i udlandet næsten skal aflevere det hele til Skat.

Skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) har konstrueret frit lejde-modellen efter norsk forbillede, hvor ordningen angiveligt har været en stor succes.

Betingelsen for at benytte sig af ordningen er, at der skal være tale om penge på bankkonti i lande, hvor Danmark ikke har adgang til at indhente bankoplysninger.

Jyllands-Posten har her i ferietiden ikke haft held til at få en kommentar fra Skat.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.