Frederikshavn

Skattehop - nej tak!

SF og Enhedslisten alene med ønske om skattestigning i Frederikshavn Kommune

Frederikshavn Kommune hæver ikke skatten i 2017. Foto: Sara Würtz

Frederikshavn Kommune hæver ikke skatten i 2017. Foto: Sara Würtz

FREDERIKSHAVN:Frederikshavn Kommune søger ikke om tilladelse til at sætte skatten op i 2017.

Landets nordligste kommune fik onsdag 15 mio. kr. af Social- og Indenrigsministeriets pulje til vanskeligt stillede kommuner, men måtte nøjes med låneadgang til 3 mio. kr. til anlæg. Frederikshavn havde søgt om 13 mio., og på aftenens byrådsmøde opfordrede SF og Enhedslisten til at kommunen søger om lov til at hæve skatteprovenuet med 15 mio. kr. i 2017.

Brug for et vitamintilskud

Enhedslistens Poul-Erik Andersen, der fik sin ilddåb som afløser for Ida Skov, argumenterede for, at det er et umuligt projekt at tro, man kan effektivisere i det uendelige. Kommunen har nedlagt 400 stillinger, og det bliver samfundets svageste, der betaler prisen, sagde byrådsdebutanten.

Christina Lykke Eriksen (SF) sagde, at kommunen efter tre hårde år med genopretning trænger til et vitamintilskud. De kommunale kerneydelser er i bund, og de aktuelle sager med unge, der ikke trives, er et tydeligt tegn på, at der er brug for at styrke den tidlige indsats, som alle partier bakker op om.

Tommelen nedad

Forslaget blev skudt ned af alle øvrige partier.

- Dækningsafgift på det private erhvervsliv får ikke flere virksomheder til at flytte til Frederikshavn, sagde Jytte Højrup (V), og Bjarne Kvist (S), der for 19. gang skal til at flække et kommunalt budget sammen, mente, at skattestigning er det sidste værktøj, der skal bruges.

Flemming Rasmussen (DF) og Peter Nielsen (K) sagde også fra til en skattestigning.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.