Danmark

Skattelettelse slår ikke automatisk igennem

Hvis man vil have glæde af det fremrykkede højere beskæftigelsesfradrag, skal man selv ændre forskudsopgørelse

Skattelettelse slår ikke automatisk igennem

Alle danskere i arbejde får egentlig et højere beskæftigelsesfradrag næste år. Især enlige forsørgere kan glæde sig til et ekstra højt fradrag, som ellers først var planlagt til 2015.

"Nu får de det allerede i 2014," jublede Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, tirsdag aften i sidste uge, da han sammen med De Konservative og regeringen havde underskrevet en aftale om næste års finanslov.

En aftale, der fremrykker skattelettelser.

"Også de cirka 3 mio. danskere, der går på arbejde, får næste år et højere beskæftigelsesfradrag, end de ellers ville få," fortsatte Løkke det glade budskab.

Men knap er blækket på lynaftalen tørt, før Skatteministeriet tilføjer, at skattelettelsen reelt kun får virkning i 2014 for de danskere, som selv kan finde ud af at ændre i forskudsopgørelsen.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Skatteministeriet agter ikke at lave nye forskudsopgørelser til alle lønmodtagere, så den højere løn udbetales automatisk. Derfor vil lettelsen for 2014 først falde om halvandet år - medmindre folk finder NemId frem og retter oplysningerne i løbet af næste år.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.