Skatteminister går i kødet på Enhedslisten

SF's Holger K. Nielsen går nu til angreb på Enhedslistens måde at føre parlamentarisk arbejde på.

Skatteminister går i kødet på Enhedslisten

SF’s stærke mand, skatteminister Holger K. Nielsen, angriber Enhedslistens grundprincip for partiets parlamentariske arbejde.

Det går ud på, at støttepartiet stemmer for enhver forbedring og imod enhver forringelse. Men det er ikke gangbart, hvis man vil arbejde parlamentarisk og kunne indgå kompromiser, mener han:

- Når man laver større forlig eller pakker, så er man jo af og til nødt til at acceptere nogle ting, som man ikke bryder sig så meget om, for at få nogle gode ting igennem, siger Holger K. Nielsen til Politiken.

Han er den første top-SF’er, som på den måde angriber Enhedslisten, der i hele regeringens levetid har hentet stemmer fra S og SF i meningsmålingerne.

Fredag taler partilederne fra alle tre partier på Folkemødet på Bornholm, og gruppeformand Henrik Sass Larsen (S) erklærer sig fuldstændig enig med skatteministeren, skriver Politiken.

Sass fremhæver Dansk Folkeparti som meget mere smidigt og resultatorienteret i støttepartirollen i 00’erne:

- Enhedslisten kan ikke få samme rolle, fordi de ikke vil tage det sure med det søde. Hvis man for alvor vil skabe samfundsforandringer, kommer man ingen vegne med Enhedslistens synspunkt, siger Henrik Sass Larsen til Politiken.

Gruppeformand Sofie Carsten Nielsen (R) støtter også udlægningen og kalder Liste ؒs princip "ekstremt bekvemt".

Forholdet mellem Enhedslisten og regeringen har været belastet siden skatteaftalen for et år siden, hvor støttepartiets frontfigur, Johanne Schmidt-Nielsen, skummede af raseri fra sidelinjen.

Hun påpeger, at partiet har indgået to finanslove og affejer kritikken fra regeringen:

- Jeg ved godt, der har bredt sig en opfattelse på centrumvenstre om, at det er nødvendigt at forringe velfærden og nødvendigt at give selskabsskattelettelser til store virksomheder med stort overskud. Men det er vi ikke enige i, siger Johanne Schmidt Nielsen til Politiken.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.