Skatteminister varsler retssikkerhedspakke

Det bliver en politiker og ikke en driftsminister, der sætter sig i skatteministeriet, siger Karsten Lauritzen

Skat har for mange og for vidtgående beføjelser, og der er behov for en bedre sikring af borgeres retssikkerhed, hvis den nye skatteminister Karsten Lauritzen får sin vilje.

I et interview med Jyllands-Posten erklærer han krig mod sanktioner fra Skat, der ikke står mål med borgeres overtrædelse af reglerne.

- Når en myndighed går tæt på folk - det kan være på deres privatliv eller tæt på deres personlige ejendom - så oplever folk det som meget indgribende, siger Karsten Lauritzen til Jyllands-Posten.

- Der har ikke i alle tilfælde været proportionalitet mellem det, som en borger har gjort i forhold til ikke at betale sin skat og så de magtmidler, som staten tager i brug.

Skatteministeren mener, at de, der snyder i skat, ofte gør det ved en fejl. Ministeren varsler derfor, at der om "kort tid" vil komme en retssikkerhedspakke på området.

Tidligere skatteministre har lidt under en stor mængde dårlige sager, der har præget deres tid i ministerstolen. Og der allerede skrevet en flodbølge af sager, der skal rettes op på, ind i ministerens kalender.

En af de meget omtalte sager, der skal ordnes, er opfindelsen af et nyt system for ejendomsvurderinger. Der skal også tages stilling til, hvad der skal ske med inddrivelsessystemet EFI, der har været ramt af IT-problemer.

På den politiske dosmerseddel står der en skattereform, der skal øge gevinsten ved at arbejde, og en omlægning af bilafgifterne. Skatteministeren skal også en tur til Bruxelles for at finde EU-opbakning til ændringer af børnecheck til EU-borgere.

Ministeren understreger i interviewet med Jyllands-Posten, at han ikke ønsker at blive en driftsminister, men derimod vil være en politiker.

Han mener, at skabelsen af et nyt system til ejendomsvurderinger passer godt ind i hans værdikamp for større retssikkerhed.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.