EMNER

Skatterådet: Bopælsregler løsnes op

Lempelse af bopælsregler kan betyde, at flere ældre vil bosætte sig under varmere himmelstrøg og rejse hjem på ”børnebørnsferie”

En lempelse af bopælspligten kan betyde, at flere ældre vælge at flytte til sydlige himmelstrøg, når alderdommen melder sig. Arkivfoto

En lempelse af bopælspligten kan betyde, at flere ældre vælge at flytte til sydlige himmelstrøg, når alderdommen melder sig. Arkivfoto

DANMARK:Udlandsdanskere må fremover bo seks måneder ad gangen i deres danske sommerhuse eller lejligheder, uden at de bliver skattepligtige til Danmark, så længe de sørger for at tage en sviptur til for eksempel Sverige i en uge eller to.

Det er resultatet af en ny afgørelse i Skatterådet, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.
Afgørelsen kan betyde, at tusinder af ældre vil få lyst til at flytte til varmere himmelstrøg, forudser økonomiske og juridiske rådgivere ifølge avisen.
Det betyder nemlig, at de kan besøge deres børn og børnebørn i Danmark væsentligt længere, end det hidtil har været muligt.
Indtil nu er udlandsdanskere på uafbrudt ferie i Danmark i op til tre måneder blevet rådet til at rejse hjem til deres bopælslande i typisk mindst en måned. På den måde er de sluppet for en regning fra Skat.
Ifølge skatteekspert Torben Bagge, advokatfirmaet Tommy V. Christiansen, har Skat dermed for første gang slået fast, hvad der menes med "kortvarigt ophold pga. ferie og lignende", skriver Jyllands-Posten./ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.