Danmark

Skattereformen rammer pensionister

100.000 folkepensionister vil få 3.500 kr. mindre udbetalt om året, når skattereformen er fuldt indfaset.

Skattereformen rammer pensionister

Tusindvis af folkepensionister vil blive ramt økonomisk af skattereformen. Det sker, selv om regeringen, Venstre og De Konservative udtalte, at netop folkepensionisterne blev fredet, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten lørdag.

- Vi rører ikke ved rentefradraget og heller ikke ved folkepensionen, sagde finansminister Bjarne Corydon (S), da aftalen blev præsenteret.

Når reformen er fuldt indfaset, vil omkring 100.000 folkepensionister ifølge Ældre Sagen få 3.500 kr. mindre udbetalt om året, end de ellers ville have fået.

Det sker, fordi alle overførselsindkomster - herunder folkepensionen - fremover skal stige i lavere takt.

Det rammer de folkepensionister, der har for lav indtægt fra private pensioner til at få glæde af topskattelettelser, men samtidig for høj indtægt til at modtage den højere ældrecheck og pensionstillæg, som er målrettet de laveste indtægter.

- Mennesker, der får den nedgang på 3.500 kr., har ikke nogen høj indkomst. De har, hvad der svarer til ganske almindelige lønmodtagere, siger Claus Blendstrup, seniorøkonom i Ældre Sagen til Jyllands-Posten.

Hverken finansminister Bjarne Corydon (S) eller skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) vil kommentere regningen til de 100.000 pensionister.

Politisk ordfører Magnus Heunicke (S) erkender, at de vil få en mindre ydelse:

- Men de er ikke den gruppe, der sidder sværest i det til hverdag. Derfor har vi skruet det sådan sammen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.