Skattesag får Möger til at ombygge Skat

Mulig politisk indblanding i Helle Thornings skattesag får Skatteministeren til at ændre opbygningen af Skat.

Skattesag får Möger til at ombygge Skat

Som direkte følge af Helle Thornings skattesag ændrer skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) nu opbygningen af Skatteministeriet for at genoprette tilliden til sit ministerium.

Der må ikke kunne rejses spørgsmål om mulig politisk indblanding i en konkret sagsbehandling.

Derfor bliver Skatteministeriet opdelt i et departement med ansvar for den politiske betjening af minister og regering og i en selvstændig styrelse under navnet Skat, der tager sig af den konkrete sagsbehandling i forhold til borgere og virksomheder.

- Det er helt afgørende for mig, at skatteyderne har tillid til, at Skats afgørelser er både fagligt korrekte og uden politisk indblanding, fastslår Thor Möger Pedersen i en pressemeddelelse.

- Vi kan ikke leve med, at der kan sættes spørgsmålstegn ved, om tingene foregår på en saglig og ordentlig måde. Derfor gennemfører vi nu en omorganisering af Skatteministeriet, siger han.

I sagen om Helle Thorning-Schmidt og manden, Stephen Kinnocks, skatteforhold er tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V) og dennes spindoktor Peter Arnfeldt under anklage for utidigt at have blandet sig i sagen.

Skatteministeren understreger dog, at det alene er op til Skattesagskommissionen at afgøre, hvorvidt der rent faktisk har været tale om politisk indblanding, og at han ikke er blevet gjort bekendt med andre oplysninger i sagen end de hidtil fremlagte.

Efter samråd med Justitsministeriet afskaffes den såkaldte VIP-orientering, som betød, at Skatteministeriets ledelse automatisk blev orienteret om udvalgte skattesager.

Det vil fremover være direktøren for Skat, der suverænt vurderer, om det i særlige sager er relevant at orientere Skatteministeriets departement. Orienteringen vil ikke indeholde dokumenter fra den pågældende sag.

- Der skal være en rigtig god grund til, at Skatteministeriets departement orienteres om en konkret sag. Nu ligger ansvaret entydigt placeret hos direktøren for Skat, siger Thor Möger Pedersen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.