Skattesmæk til kommune

En opgørelse efter salget af elforsyningen betyder, at Aalborg skal indbetale yderligere 17 mio. kr. i avanceskat

Aalborg Kommune skal indbetale 17 mio. kr. mere i avanceskat efter salget af elforsyningen til HEF. Arkivfoto <i>Foto: Henrik Bo</i>

Aalborg Kommune skal indbetale 17 mio. kr. mere i avanceskat efter salget af elforsyningen til HEF. Arkivfoto Foto: Henrik Bo

AALBORG:Aalborg Kommune har fået et skattesmæk.

En opgørelse efter kommunens salg af elforsyningen til Himmerlands Elforsyning, viser, at kommunen indbetale yderligere 17 mio. kr. i avanceskat.

Da kommunen solgte elforsyningen for 1021 mio. kr. betalte man aconto avanceskat på 135 mio. kr., men nu viser det sig, at man skal indbetale yderligere 17 mio. kr. i avanceskat.

Kort fortalt udregnes avancebeskatningen som 25 procent af forskellen mellem værdiansættelsen og den endelige salgssum.

- Når alt er gjort op, er det 17 mio. kr. dyrere. Det har så en anden virkning på den afgift, som vi skal betale til staten, siger vicekommunaldirektør Jørgen Litske Petersen.

Han henviser til den 40 procents afgift, som kommunen skal betale til staten.

Kun 8 millioner op af kassen

Den ekstra avanceskat skal heldigvis for kommunekassen trækkes fra, hvilket gør, at man ikke skal finde 17 mio. kr. i kassen men 8,6 mio. kr.

Det er eksperter fra Price waterhouseCoopers, der har lavet udregningerne for kommunen med hensyn til bl.a. afskrivninger og værdiansættelser.

- Vi fik i sin tid revisionen til at lave et skøn over, hvad vi skulle betale.

Når revisionsselskabets skøn afviger med 17 mio. kr. skyldes det, at den skattemæssige værdi, som er udgangspunktet for beskatningen afveg fra skønnet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.