Skelet-sag ved at være fuldt belyst

De fire mænd har fået forlænget fængslingen.

De fire drabssigtede mænd i den såkaldte skelet-sag fra Tranum Klitplantage fik i går i Retten i Aalborg forlænget deres varetægtsfængslinger.  Foto: Martin Damgård.

De fire drabssigtede mænd i den såkaldte skelet-sag fra Tranum Klitplantage fik i går i Retten i Aalborg forlænget deres varetægtsfængslinger. Foto: Martin Damgård.

De fire drabssigtede mænd i den såkaldte skelet-sag fra Tranum Klitplantage fik i går i Retten i Aalborg forlænget deres varetægtsfængslinger med fire uger frem til 13. februar. Tre af mændene - på henholdsvis 22, 26 og 39 år - fik forlænget deres fængslinger på skriftligt grundlag uden selv at være til stede i retten. Derimod ønskede den fjerde drabssigtede mand på 25 år selv at møde op i retten, hvor han i øvrigt krævede at blive løsladt. Ønsket blev dog ikke imødekommet af dommeren, og han må ligesom de tre andre blive indenfor fængselsmurene. De fire mænd er alle sigtet for at have dræbt den 45-årige hjemløse Søren Sterup Jensen. Få afhøringer tilbage Ifølge Nordjyllands Politi blev drabet begået natten mellem 2. og 3. september 2004 i Hals-området, og efterfølgende blev liget transporteret til det senere findested. Skelettet af manden blev fundet i Tranum Klitplantage 16. august 2006. Anklager Marianne Vrist, Nordjyllands Politi, siger til NORDJYSKE, at efterforskningen er ved at være tilendebragt i sagen. - Vi mangler kun at foretage nogle ganske få afhøringer, før vi er klar til at sende den videre til statsadvokaten med henblik på en endelig vurdering af tiltalen. Marianne Vrist vurderer, at sagen sendes videre i løbet af et par uger. Alle fire mænd nægter sig i øvrigt skyldige i drab. Tiltalespørgsmålet i drabssager skal altid forelægges statsadvokaten til endelig afgørelse. Ifølge avisens oplysninger forventes sagen at blive behandlet i et nævningeting, og det betyder i givet fald, at sagen skal behandles i Vestre Landsret i Aalborg. torben.andersen@nordjyske.dk