Skelet under parkeringsplads er Richard III

Et 500 år gammelt mysterium er løst efter fundet af et skelet, der menes at være Englands kong Richard III

Britiske forskere bekræfter nu, at det skelet, som er fundet under en parkeringsplads i Leicester, er identisk med den engelske konge Richard III

 AFP PHOTO / Gavin Fogg

Britiske forskere bekræfter nu, at det skelet, som er fundet under en parkeringsplads i Leicester, er identisk med den engelske konge Richard III AFP PHOTO / Gavin Fogg

ENGLAND:Britiske forskere bekræfter nu, at det skelet, som er fundet under en parkeringsplads i Leicester, er identisk med den engelske konge Richard III.

Ifølge arkæologerne er rygsøjlen på skelettet eksempelvis deform, hvilket stemmer overens med beskrivelserne af kongen som en pukkelrygget mand.

Richard Buckley, som er ledende arkæolog på udgravningen, bekræfter, at skelettet, der blev fundet med et kløvet kranium, er Richard III's.

Dermed er et 500 år gammelt mysterium om kongens sidste hvilested løst.

Richard III var den sidste engelske konge, der faldt i kamp. Det skete under slaget ved Bosworth i 1485. Bosworth ligger cirka 25 kilometer fra Leicester.

Hidtil har kongens gravsted ikke været kendt, og det eneste, man har vidst, var, at en munkeorden tog sig af liget af Richard III efter hans død.

Det stemmer fint overens med, at der tidligere lå et munkekloster på det sted, hvor parkeringspladsen ligger i dag.

William Shakespeare har portrætteret kong Richard som både magtsyg og pukkelrygget i "Kong Richard den tredje: En tragedie".

Det kongelige skelet vil efter grundige undersøgelser blive stedt til hvile i Katedralen i Leicester, der ligger få meter fra Richard III's hidtidige grav.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.