Skib fra Skagen sikrer 200 job

Karstensens Skibsvært skal lave nyt skib til Søværnet

Bjarne Laustsen, tv., forklarer, at en del af forsvarsforliget udmøntes med det nye skib til Søværnet.Arkivfoto: Bent Bach <i>Bent Bach</i>

Bjarne Laustsen, tv., forklarer, at en del af forsvarsforliget udmøntes med det nye skib til Søværnet.Arkivfoto: Bent Bach Bent Bach

SKAGEN:Karstensens Skibsværft og staten underskrev i går aftalen om et nyt skib til Søværnet. Fartøjet er det tredje i den såkaldte Knud Rasmussens-klasse. og skal bruges til suverænitetshåndhævelse, søredning, fiskerikontrol samt søopmåling i de arkitiske farvande. Det skal også kunne tage flydespærringer ombord i forbindelse med en evt. olieforurening.

Skibet forventes klar i 2017 og afløser kutteren ”Tulugaq”, som er over 30 år gammel.

- Vi får et meget mere fleksibelt og effektivt skib til at varetage de mangeartede opgaver og samtidig giver vi bedre forhold til skibets besætning i de ofte besværlige og vejrmæssigt udfordrende farvande, siger medlem af forsvarsudvalget, folketingsmedlem Bjarne Laustsen (S).

Dansk Metal forventer, at ordren i sig selv vil skabe omkring nordjyske 200 job, som især vil gå til faglærte smede og skibsbyggere.

- Det er en god nyhed, både for Karstensens Skibsværft og vore mange medlemmer, men i høj grad også for Nordjylland og Danmark som sådan, siger formand Claus Jensen.

Bjarne Laustsen forklarer, at det er en del af forsvarsforliget, som nu bliver udmøntet blandt andet, fordi Danmark skal opruste i forhold til det arktiske område.

- Jeg er utroligt glad for at det maritime Danmark stadig har værftskapacitet her i landet til at bygge og udruste den slags skibe til den rigtige pris, og jeg er specielt glad for at det bliver bygget på landets nordligste værft, og sikrer arbejdspladser her, siger Bjarne Laustsen, selv udlært maskinarbejder.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.