Skidt debut for Mälkkiä

Den finske træner indledte slutspillet med nederlag

Shane Sims (liggende) udlignede til 1-1, men det var ikke nok for Pirates. Arkivfoto: Michael Koch

Shane Sims (liggende) udlignede til 1-1, men det var ikke nok for Pirates. Arkivfoto: Michael Koch

AALBORG:Aalborg Pirates har allerede efter første kamp i slutspillet mistet hjemmebanefordelen i serien mod Odense Bulldogs, der sejrede 2-1 i Gigantium Isarena.

Piraterne havde alle chancer for at vinde kampen mod et usikkert fynsk mandskab, men holdet var i den grad ineffektivt.

Første periode var et langt Aalborg-pres mod de fynske gæsters mål. Bulldogs virkede rystende usikre i defensiven - keeperen gav mærkelige returpucke, og forsvaret havde problemer med bare at få pucken ud af zonen. Men Pirates var til gengæld hamrende ineffektive - savnet af den finske topscorer Jussi Tapio var ganske mærkbart.

Og derfor var det vel nærmest en selvfølge, at Odense skulle bringe sig foran på deres eneste chance. Et skud fra blueline blev på mærkværdigvis droppet ned foran mål af Magnus Åkerlund og fra helt inde ved målet kunne Mikkel Ankjær score til 1-0.

Piraterne kom dog anderledes koncentrerede ud til anden periode og spillede velsagtens de bedste 20 midterste minutter i hele sæsonen.

Holdet blev også godt hjulpet på vej af flere udvisninger til gæsterne - blandt anden en 2+2 for en såkaldt uforsætlig høj stok - en høj stok, der giver skade, men som ikke er tilsigtet,

Det udnyttede Shane Sims til at bringe balance i regnskabet, da han sikkert eksekverede en fremragende tværpasning fra Kasper Degn.

Samme Kasper Degn kom dog også i skurkens rolle, da han senere i perioden misbrugte to gigantchancer for næsten tomt mål efter gode tværpasninger,

Pirates-presset fortsatte i tredje periode, da holdet lige havde overstået den første udvisning. Steffen Klarskov kom tæt på med en firsttimer fra midten af zonen, og lige derefter fik piraterne endnu et powerplay. Her fik man flere store muligheder uden at udnytte dem.

Og i stedet fik Odense sat et godt pres, og det udnyttede Mikkel Ankjær til at score for anden gang i kamp. Et skud fra blueline blev styret over mod den fjerne stolpe, og her dukkede Mikkel Ankjær op helt umarkeret og scorede til 2-1.

Og med 3.17 igen fik Pirates en udvisning en dum straf for at have for mange spillere på isen, hvilket fjernede en stor del af tiden, der var brug for til et comeback.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.