Skidt Tour-optakt: Andy Schleck udgår

Radioshacks store klassementshåb i Tour de France har alt i alt haft en elendig uge i Criterium du Dauphine.

Skidt Tour-optakt: Andy Schleck udgår

Andy Schlecks forberedelser til Tour de France har ikke været optimale, og lørdag valgte Radioshacks klassementshåb at udgå af Criterium du Dauphine.

Schleck valgte således at stå af cyklen i det lille franske etapeløb, hvor han på ingen måde har givet forhåbninger om, at han kan køre med om den samlede sejr, når Touren begynder om bare tre uger.

I forbindelse med torsdagens enkeltstart styrtede han. Alligevel valgte Schleck at fortsætte i løbet fredag, hvor han dog blev distanceret med hele 14 minutter.

Bagefter beklagede den luxembourgske rytter sig over knæproblemer, men indikerede, at han ville fortsætte med en forklaring om, at han allerede er udgået af for mange løb i år.

Radioshacks sportsdirektør Alain Gallopin fortæller, at Schleck alligevel ikke havde mere i sig.

- Han kunne ikke træde pedalerne rundt. Efter styrtet på enkeltstarten har han haft smerter i hele sin højre side.

- Han kørte nogenlunde opad, men havde problemer med at holde sig på cyklen. Fredag lykkedes det at komme i mål, men i dag var det for hårdt, siger Gallopin til Criterium du Dauphines hjemmeside.

I den samlede stilling var Andy Schleck mere end 29 minutter efter den førende brite Bradley Wiggins fra Team Sky, da han lørdag stod af cyklen.

Tour de France begynder den 30. juni.

/ritzau/