Forbrug

Skift overrendte Thailand ud med Malaysia

Flyv forbi danskerfavoritten Thailand, og mød unik kultur og storslåede naturoplevelser uden at være omgivet af andre turister.

Stilt houses in twilight, Sipadan Mabul  - Malaysia Foto: Free/Colourbox

Stilt houses in twilight, Sipadan Mabul - Malaysia Foto: Free/Colourbox

Thailand er langtfra en velbevaret hemmelighed for rejselystne danskere. Tværtimod er det blevet et af de foretrukne rejsemål.

Ifølge Claus Andersen, rejseleder, foredragsholder og medlem af De Berejstes Klub, behøver man dog ikke kigge langt væk fra Thailand på globussen for at finde et rejsemål, som har storslåede naturoplevelser og en del af den samme charme - uden horder af andre turister.

- Vil man længere væk end Europa, så er Malaysia et interessant alternativ til Thailand, som efter min mening er blevet alt for overrendt, fortæller Claus Andersen og tilføjer:

- Det er et kulturelt spændende land med mange forskellige folkefærd. Det betyder blandt andet, at det nok er det land i verden, hvor man har den bedste fusion af mad fra forskellige kulturer.

Tallene taler deres eget tydelige sprog. Det er blevet normalt at tage på ferie i Thailand, hvorimod andre asiatiske lande halter efter på turismen, fortæller Lars Thykier, administrerende direktør hos Dansk Rejsebureau Forening.

- Der er mange muligheder for sol i efteråret og om vinteren i Asien. Der er en del, der tager til Malaysia, men det kan slet ikke sammenlignes, med de omkring 170.000 der årligt tager til Thailand. Der er en anden kultur i Malaysia, og der kommer under 20.000 danskere om året, selv om det ligger lige syd for Thailand, siger Lars Thykier.

Man kan komme fra København til Malaysias hovedstad Kuala Lumpur på cirka 15 timer med et enkelt stop undervejs.

Og at rejse langt er blevet mere og mere almindeligt blandt danskerne. Det sker ofte under overskriften "individualitet", fortæller Lars Thykier. Og det er der god mulighed for i Malaysia.

- Hvis man vil prøve noget anderledes, vil jeg klart anbefale Malaysia. Det er ikke bare et land i forlængelse af Thailand, de har også den nordlige del af Borneo. Og der er virkelig meget at kigge på. Så det jeg vil i den grad anbefale, siger Lars Thykier.

Den nordlige del af øen Borneo hører til Malaysia, og her lokker regnskoven med både næseaber og orangutanger.

Fakta: Disse eventyr venter i Malaysia

- Tag på cykeltur i den historiske by Melaka, som er på Unescos verdensarvsliste.

- De eventyrlystne kan tage på en teltsafari i Endau-Rompin National Park.

- Hold badeferie på nogle af de mindre øer på Malaysias østkyst. Eksempelvis Pulau Besar.

- Taman Negara National Park byder på verdens ældre tropiske regnskov.

- Besøg Borneo og oplev orangutanger og næseaber i Borneo Sukau Rainforest. På Borneo ligger også bjerget Mount Kinabalu.

Kilde: Gina Kragh, Jysk Rejsebureau.

/ritzau/FOKUS

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst