Skiftedag på testcentret i Østerild

Det er ikke nok at skifte komponenter i en testmølle - med mellemrum skiftes hele møllen ud

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

ØSTERILD:I februar 2017 tog Siemens den nuværende testmølle på standplads seks i testcentret i Østerild i brug. Nu, halvandet år senere, er det ikke længere tilstrækkeligt at opgradere den eksisterende mølle. Den skal skiftes ud med en ny.

Lige nu er det arbejde i fuld gang. Lige nu bakser Nordeuropas største kran med at tage møllen ned, så standpladsen er klar til at rejse en helt ny testmølle, som er en nyere version af den eksisterende.

- Der skiftes hele tiden komponenter i testmøllerne, men på et tidspunkt skal alt skiftes ud. Også tårnet. Det har kun en vis levetid, men får også betydelig flere tæsk end i det virkelige liv, siger forskningstekniker Poul Falk Nielsen, DTU.

Det bliver en helt ny mølle, Siemens rejser på stand 6, men det "gamle" mølletårn er tiltænkt en sidste opgave i formidlingsøjemed.

- Det lægges bag en indhegning på vendepladsen ved informationscentret, hvor publikum kan følge med i, hvordan det først tømmes for ledninger og andre dele, inden det skæres i stykker til genbrug, siger Poul Falk Nielsen.

Komponenterne til den nye mølle kommer med skib til Hanstholm, sandsynligvis i slutningen af næste uge, siger Peter Toftdahl Olesen, Nordshipping.

- Tårnet udskibes i fem sektioner fra Esbjerg ligesom nacellen og navet, men skibet, som skal klare opgaven er lige nu på vej til Tyskland med en anden mølle, siger Peter Toftdahl Olesen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.