Skills på torvet - med og uden strøm

Lærlinge i dyster på Store Torv måtte undvære strøm en times tid fredag eftermiddag

Morten Kyndby Holm
Murerfaglærer René Rasmussen instruerer deltagerne i skills-konkurrencen. Bag ham den enlige deltager i flisemuring, Chriss Holm Nielsen. En mere var udpeget til denne konkurrencen, men sprang fra, og derfor var Chriss sikret sejren på forhånd.
Thisted 1. september 2017 16:52 - Opdateret 1. september 2017 17:16

THISTED: Elværktøj er en god opfindelse. Men det kan også blive nødvendigt at klare sig med for eksempel en god gammeldags håndsav.

Det måtte man fredag erkende i et telt på Store Torv i Thisted. Her havde et hold tømrer- og murerlærlinge siden morgenstunden været i gang med de lokale mesterskaber i i håndværksfærdigheder. Eller på nudansk: Skills.

Men ikke længe efter, at teltet fredag eftermiddag var åbnet for publikum, sagde strømforsyningen på Store Torv stop. Og der gik næsten en time, inden en tilkaldt elektriker fik koblet en ekstra sikringsgruppe på.

- Heldigvis er det nogle unge mennesker, som ikke sådan lader sig slå ud. Og de har fået en grundig undervisning i at bruge en håndsav, fortalte Thomas Schlichting, afdelingschef på EUC Nordvest, efter at strømmen var vendt tilbage.

Ikke desto mindre blev lærlingene kompenseret med ekstra tid fredag eftermiddag.

Deltagerne har i alt 12 timer, fordelt på fredag og lørdag, til at løse opgaverne, inden der lørdag middag bliver fundet vindere.

Også en række andre erhvervsuddannelser fra EUC Nordvest samt SOSU-skolen har slået sig ned på Store Torv og flere andre torve i Thisted - hvor skills-konkurrencen kombineres med "erhvervsfaglige. Begge arrangementer fortsætter lørdag formiddag.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...