Skills Stafet på Aabybro Efterskole

Anders Fuglsang
Aabybro Efterskole fik besøg af to Skills-konsulenter, der havde en varebil fuld af opgaver med. Foto: Radio NORDJYSKE
15. januar 2018 13:36 - Opdateret 17. januar 2018 12:38
FOKUS: Efterskole Skills Stafetten handler det om i denne uge i programmet Frivillig Public Service. 3500 efterskoleelever er potentielle kunder i butikken for 11 erhvervsskoler i Nordjylland, der forsøger at ramme nogle af dem med en stafet designet som studievejledning til efterskoleelever. Her kan du komme med, da to Skills-konsulenter, en projektleder og en varevogn fyldt med opgaver besøgte Aabybro Efterskoles ’ny’ niende. Anders Fuglsang
Foto: Radio NORDJYSKE
Efter en gennemgang af opgaverne var det tid til teamwork i grupper af tre.Og her den selvsikre drengegruppe ved elektrikerbordet.Pia Andreasen er lærer og studievejleder på Aabybro Efterskole. Efter lidt råben om tidspunkter fortæller hun her om, hvorfor det er dejligt at få besøg af skills-folkene. Og at eleverne tager godt imod Skills Stafetten. Efter den håndgribelige del var overstået fortsatte klassen på stole ved borde med den mere klassiske studievejledning, hvor oplæg og diskussioner tog udgangspunkt i erhvervsudannelserne.

Arkiv: Her får du lydklip, fotos og links fra tidligere historier.

Skills Stafetten er normalt en konkurrence for elever i landets 8. klasser, hvor de typisk møder stafetten i forbindelse med introdagen på den lokale erhvervsskole. På fredag er der så finale blandt de 75 deltagende hold, og alle hold har mulighed for at have hele klassen med til at heppe. Det sker som en del af DM i Skills, der i år afholdes i Herning 18. til 20. januar.

Anders Fuglsang
Foto: Radio NORDJYSKE
Men allerede torsdag gælder det finalen i Efterskole Skills Stafetten, der primært er målrettet 9. klasses efterskoleeleverne. Det startede sidste år, hvor der kun var nordjyske efterskoler med. I år er der også stafet med Skills-konsulenter i Region Midtjylland, og håbet er, at hele landet er med næste år. Her fortæller projektleder Susanne Østergaard om stafetten. Anders Fuglsang
Foto: Radio NORDJYSKE
Klik her og hør flere reaktioner fra eleverne og hør Skills-konsulent Charlotte Bøvling fortælle om, hvorfor Skils Danmark besøger efterskoler. Læs mere om Efterskole Skills Stafetten her - om Aabybro Efterskole her - om om DM i Skills her.

Udsendelsen om Aabybro Efterskole kan du høre igen på lørdag mellem 10 og 12.

Lyt efter flere historier i Frivillig Public Service mandag til torsdag fra kl. 9 til 11. Og igen i weekenden: lørdag/søndag 10-12.

Klik her for arkiv med lydklip, fotos og links.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...