Skiløjper på golfbanen

Golfbanen hos Jammerbugtens Golfklub er lukket. Det er helt normalt, når sneen dækker banen med de 18 huller. Men det betyder på ingen måde, at der ikke er aktivitet på baneanlægget.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

En hjemmelavet slæde presser sneen for at præparere løjper til langrend på golfbanen i Fjerritslev. Foto: Michael Christiansen

Chefgreenkeeper Anders Nielsen har nemlig for første gang præpareret løjper til langrend, og de første skiløbere har allerede været ude på løjperne. - Jeg har foreløbig lavet en løjpe på tre km med start og slut ved klubhuset, og jeg laver flere løjper i takt med, at der falder tilstrækkelig sne, fortæller Anders Nielsen. Langrendsløjperne laves af en slæde, der trækkes af en traktor. Med en passende vægt på slæden laves et godt og brugbart spor. - Der har i tidligere vintre været folk på ski på golfbanen, men ikke på præparerede løjper. Det får de mulighed for i år, og alle er velkommen på løjperne og også gerne udenfor de færdige spor. - Jeg beder blot om, at man ikke kører for tæt på flagene på banen. Der må gerne holdes en afstand på 30 meter til flagene, så vore greens ikke bliver ødelagt af tryk, påpeger Anders Nielsen.