Skilsmissefamilier i klemme

Statsforvaltningen i Nordjylland har skåret ned på tiden til møder med borgerne, og forvaltningens afgørelser er fyldt med fejl

Skilsmissefamilier lider under lang og fejlagtig sagsbehandling hos Statsforvaltningen. Arkivfoto: Jens Morten <i>© Jens Morten</i>

Skilsmissefamilier lider under lang og fejlagtig sagsbehandling hos Statsforvaltningen. Arkivfoto: Jens Morten © Jens Morten

NORDJYLLAND:Sagsbehandlingen af familiesager er for langtrukken og afgørelserne for dårlige. I Nordjylland får op imod 50 procent af de borgere, der har klaget over en afgørelse, medhold hos Ankestyrelsens Familieretsafdeling, det skriver Mandag Morgen.

Søren Gyldenhof Schilder, der er Sekretariatschef i Statsforvaltningen Nordjylland, erkender problemet.
- Det er ikke tilfredsstillende. Men i de fleste sager er der tale om ubetydelige fejl. Vi forsøger at rette op på det. Og det ser ud til, at vi gør det bedre i år. Det tyder de foreløbige tal for 2012 på, siger han til Mandag Morgen.

En daglig kamp

Det er ingen hemmelighed, at ressourcerne er få, hvilket har direkte konsekvenser for de berørte borgere.

- Det er en daglig kamp at få det til at hænge sammen, når der bliver skåret i bevillingerne. Vi forsøger at optimere arbejdsgangene og har skåret i den tid, der må bruges til at holde møder med borgerne, siger Søren Gyldenhof Schilder til Mandag Morgen.
Problemerne er en konsekvens af strukturreformen, hvor landets 15 amter blev lagt sammen til fem statsforvaltninger. De har fået mere travlt, men det har ikke ført til flere ressourcer.

Enorme konsekvenser

Den lange sagsbehandlingstid og de fejlbehæftede afgørelser rammer både børn og voksne.

- Det har enorme konsekvenser. Vi ser, hvordan forældre og børn bryder grædende sammen på grund af lange sagsbehandlingstider og rod i afgørelserne. Det er skræmmende, siger Helle Larsen, formand for Danske Familieadvokater og advokat hos Advokathuset Mariager Fjord A/S i Hadsund, til Mandag Morgen.
Statsforvaltningerne og Ankestyrelsens Familieretsafdeling har i øjeblikket drøftelser med Danske Familieadvokater, om hvordan kvaliteten af afgørelserne fra statsforvaltningerne kan højnes.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.