Skilsmisser giver bøvl med ferieplanerne

Svært at planlægge den første ferie efter en skilsmisse

Planlæg ferien i god tid, så I og børnene har ro og kan glæde jer til ferien og ikke skal frygte, at det ender i skænderier.Foto: Iris/Scanpix

Planlæg ferien i god tid, så I og børnene har ro og kan glæde jer til ferien og ikke skal frygte, at det ender i skænderier.Foto: Iris/Scanpix

DANMARK:Det kræver mange overvejelser, meget koordinering og store beslutninger at planlægge den første ferie med børnene efter en skilsmisse.

En undersøgelse med over 1000 deltagere foretaget af Danmarks største netværkssite for skilsmisse- og singleforældre viser, at hele 19 procent forventer, at der bliver problemer eller udfordringer mellem parterne, når årets sommerferie med skilsmissefamiliens børn skal planlægges.

- I disse uger kæmper mange singleforældre med at få styr på regnestykket omkring sommerferien, fordi mange arbejdspladser er i gang med at planlægge bemandingen i det næste halve år og dermed også i sommerferieperioden, fortæller Anders Dahl Pape, medstifter af singleforældrenes netværk singleplus.dk.

Store samarbejdsproblemer

Anders Dahl Pape følger med på sitets debatforum, hvor bekymrede brugere lige nu diskuterer ferieplaner med hinanden.

Et rammende eksempel er ifølge ham en singlemor, som i sidens debatforum skriver:

”Det er tid, hvor min arbejdsplads skal have ferieønsker for i år. Helst i går. Jeg har ikke fordelt ferie med eksen endnu”, mens et andet anonymt medlem sætter ord på de samarbejdsproblemer, der kan opstå om ferieplanlægningen efter et brud:

”At mødes og lave noget sammen virker nok ikke for os lige nu, men hvem ved, om det er nemmere til sommer. Det er meget tidligt at tage stilling til ferie, synes jeg”.

Mange planlægger før jul

En tidligere undersøgelse blandt medlemmerne på singleplus.dk viser, at 27 procent af singleforældrene planlægger sommerferien før jul eller i årets to første måneder.

Ca. 38 procent får først styr på sommerferien i løbet af foråret eller i ugerne op til ferien. Læs mere om ferieplanlægning for singleforældre her.

/BLM/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.