Sæby

Skiold fik prisen som Årets Vækstvirksomhed

Stor udmærkelse til lokal virksomhed - der har filialer i ind- og udland

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Der produceres stadig i Danmark på fabrikken i Sæby og Vester Åby på Fyn, da danske medarbejderes kompetencer er uundværlige med hensyn til kvalitet og omhyggelighed. Hér er det Kaj Larsen, der går i detaljen. Privatfoto.

SÆBY:Virksomheden SKIOLD A/S i Sæby, der har yderligere tre afdelinger i Danmark - i Faaborg, Ikast og Herlufmagle - fik fredag den 22. september prisen som Årets vækstvirksomhed,

Skiold, der er en international førende producent af udstyr til foderfremstilling, svinestalde og udstyr til sortering og rensning af korn og frø, både til landbrug og industri. Den position har man oparbejdet gennem mange års erfaring og i samarbejde med nogle af verdens bedste kunder.

Virksomheden, der blev etableret i 1877, har desuden internationale datterselskaber i Australien, Frankrig, Spanien, Polen, Rumænien, Sverige, Rusland, Hviderusland, Kina, Ukraine, Vietnam.

I den officielle begrundelse for, at Skiold vinder af Årets vækstvirksomhed, skriver Landbrug & Fødevarer bl.a.:

"Skiold vinder pga. deres sunde og høje økonomiske vækst. I modgangsåret 2016, hvor store dele af landbruget var tabsgivende og mange leverandører også måtte notere tilbagegang, kunne én af de virkeligt solide veteraner, nemlig Skiold A/S i Sæby, markere sig med så fornem en fremgang, at virksomheden gør sig fortjent til prisen som Årets Vækstvirksomhed.

Skiold kan føre sin historie 140 år tilbage - og har undervejs evnet at tilpasse sig de skiftende vilkår, altid med udgangspunkt i danske landmænd behov. Virksomheden har i dag en international førerposition som leverandør af foderanlæg, staldsystemer og komplette løsninger. 90 procent af produktionen eksporteres - ofte til fjerne og nye markeder.

Én af de mere spektakulære ordrer er et anlæg på ni etager i Kina, der skal rumme 9.000 søer i topmoderne rammer."

Skiold beskæftiger godt 450 ansatte. Omsætningen voksede i 2016 med knap 20 procent til 602 mio. kroner - vel at mærke samtidig med en solid vækst i resultatet. Skiold ejes af Henrik Hougaard og ledes af direktør Samuel Waldorph.

- Vi er meget ydmyge over og stolte af at vinde denne vækstpris på baggrund af "Skiolds høje og sunde vækst de seneste år". Vi har ikke vundet prisen før, og det er et tankevækkende sammenfald med vores 140 års jubilæum. Væksten er sket på baggrund af virksomhedens styrker ud i verden, vores teknologiske løsninger og ikke mindst de meget dygtige og dedikerede medarbejdere, vi har. Selvom vi vækster, er det en kontrolleret vækst, hvor vi sikrer at hele værdikæden er med. Det er også vores vækststrategi for de kommende tre år, siger fortæller Samuel Waldorph - administrerende direktør i Skiold A/S.

Vækstkonferencen er arrangeret af LandbrugsAvisen, Landbrug & Fødevarer, Dansk AgroIndustri, Danish Food Cluster og Dansk Maskinhandlerforening. Den fandt sted fredag den 22. september hos DLF i Odense. Hér kåres Årets vækstvirksomhed, Årets præsentation og Årets innovation.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.