Sundhed

Oppositionspartier: Lang vej til bred sundhedsaftale

En bred aftale på sundhedsområdet vil være bedst, men SF og Enhedslisten tror ikke på muligheden.

KØBENHAVN:Der er meget langt mellem regeringen og de partier fra oppositionen, som torsdag forhandler med finansminister Kristian Jensen (V) om en sundhedsreform.

Onsdag forhandlede regeringen med DF og Socialdemokratiet, mens Enhedslisten, De Radikale, Alternativet og SF er inviteret torsdag.

- Hvis jeg skal være helt ærlig, så tror jeg ikke, at det ender med, at vi kommer til at gå med i en aftale. Vi er meget langt fra regeringens udgangspunkt, siger Enhedslisten politiske ordfører, Pernille Skipper.

Hvis regeringen holder fast i at nedlægge regionerne, så siger det sig selv, at det bliver uden Enhedslistens stemmer, lyder det fra Pernille Skipper.

Enhedslisten vil dog alligevel forsøge at skubbe en smule til regeringen.

- Det betyder ikke, at vi ikke kan gøre noget godt i forhandlingerne, hvis vi kan forsøge at rykke regeringen en lille smule og få dem til at indse, at det forslag, de har lagt frem, faktisk er underfinansieret. Der mangler milliarder, siger hun.

SF's formand, Pia Olsen Dyhr, gør sig heller ikke de store forhåbninger om en bred aftale.

- Jeg synes, det ser svært ud, og jeg synes ikke, at det ligger på den flade hånd at lande en bred politisk aftale, siger hun.

Morten Østergaard, som er politisk leder for Radikale Venstre, håber efter torsdagens møde, at partiet bliver inviteret til opfølgende forhandlinger.

- Jeg appellerer til, at regeringen forsøger at samle en så bred aftale som muligt om det, vi er enige om: At vi ikke gør det godt nok for de ældre, de medicinske patienter, for kronikere og dem med psykiske lidelser.

Han kan ikke afvise, at De Radikale kan gå med i en aftale, som indeholder en nedlæggelse af regionerne.

- Jeg synes ikke, at man på nuværende tidspunkt kan komme med ultimative krav. Men det, vi siger, er, at vi synes ikke, at der er for mange folkevalgte. Vi mener, at regionerne skal have flere opgaver.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst