Skitsnackeren blev lirare

Mathias Månsson lover ikke at være en gadedreng i playoff

Mathias Månsson behøver ikke en GPS for at finde straffeboksen. Foto: Henrik Bo <i>Foto: Henrik Bo</i>

Mathias Månsson behøver ikke en GPS for at finde straffeboksen. Foto: Henrik Bo Foto: Henrik Bo

ODENSE:Overskriften er svensk til ære for Mathias Månsson. Den kan oversættes nogenlunde til ”ballademageren blev matchvinder”. Og hvorfor så den slags naboservice?

Fordi Pirates-forwarden i høj grad fortjener kudos for sin indsats i Hundehuset i Odense søndag aften. Her pryglede han bulldogsene med en jättebra indsats, så hjemmeholdet luskede fra isen med halen mellem benene.

Præstationen kommer efter et grundspil, hvor Månsson har penduleret mellem det gale og det geniale.

Når man kan ligge i toppen af topscorerlisten og udvisningslisten på samme tid, er der både noget, der er godt, men også en del, der er galt.

Fire 10-minutters udvisninger brokkede Mathias Månsson sig til i grundserien. Det er dobbelt så mange som det næststørste brokøre i ligaen. Til gengæld lagde Månsson op til 40 mål - et i snit i hver kamp i grundserien - bedre playmaker har der ikke været i Danmark i denne sæson.

I Odense gemte den elegante spiller ”bæstet” væk og nøjedes med at spille hockey. Den tidligere svenske landsholdsforward var slet og ret fantastisk.

- Han er bare røvgod. En af ligaens allerbedste spillere, sagde pirat-direktøren Frederik Åkesson ganske ucensureret i bilen på vej fra det fynske.

- Jeg elsker at spille slutspil. Det er det, som jeg har trænet og spillet kamp for i hele sæsonen.

- Omkring disciplinen har jeg til tider haft det svært. Det er rigtigt, at jeg har ”snakket” lidt rigeligt med dommerne. Det er noget, jeg må tage væk. Det har jeg faktisk besluttet mig for at gøre, fortalte Mathias Månsson efter en lille løbetur uden for Hundehuset et stykke ude på søndag aften.

I aften kommer bulldogsene så til Gigantium Isarena, velvidende, at de altså skal vinde en kamp i Aalborg, hvis de vil i semifinalen.

- Det bliver ”tufft”. Odense er et ”bra lag”, og kampene bliver hårde. Men det er sjovt. Absolut kun sjovt at spille denne serie. Det er sådan, slutspillet skal være, mente Mathias Månsson.

Aalborg Pirates er atter uden Jussi Tapio og Branislav Bendik.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.