Danmark

Skjult forbrug kan hamre din mobilregning i vejret

Hvis forbindelsen er dårlig i udlandet, kan du blive gevaldigt snydt. Se, hvordan du undgår kæmperegninger

Arkivfoto

Arkivfoto

DANMARK:Det er fristende at bruge mobiltelefonen i udlandet. Til lige at finde adressen på det nærmeste supermarked, eller til lige at tjekke Facebook. Men det er også en dyr fornøjelse, og derfor forsøger de fleste at spare på datatrafikken.

Alligevel kan du risikere at få en dyr telefonregning, når du kommer hjem til Danmark, skriver ing.dk.

Kobler af og på

Teleselskaberne måler nemlig forbruget på en måde, der får taxameteret til at tælle, hvis for eksempel mobilforbindelsen er svag, så telefonen hele tiden skal koble på netværket, fortæller teleekspert Torben Rune, direktør for rådgivningsvirksomheden Netplan.

Forbruget afregnes nemlig typisk med 100 kilobyte som mindst mulige datapakke pr. opkald.

- Ingen ved, hvornår måleren begynder, så det er aldeles uklart, hvornår et kvantum begynder. Er det, når man kører ind i landet, og så indtil du kører ud igen? Problemet med denne kvantificering er, at telefonen i nogle situationer kobler af og på hele tiden, for eksempel hvis du er et sted med dårlig forbindelse, eller hvis den lokale celle er overbelastet, siger Torben Rune til ing.dk.

Sluk for outlook-synkronisering

Det bedste råd til ferien er stadig at slukke for den mobile dataforbindelse i udlandet. Eller som minimum at gå telefonens apps igennem.

- Sluk for alt i verden for Outlook-synkronisering, for den er særligt giftig. Tjek, om du har andre applikationer, der synkroniserer løbende. Og hold godt øje med forbruget undervejs, lyder hans råd.

Får du en regning, der er større, end du synes, den burde være, kan du bede om at få den udspecificeret hos dit teleselskab.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.