Skøn fjordudsigt med ryggen til skoven

Bag de kendte Nibe-bogstaver finder du en dejlig lille skov

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Man kan sidde længe på bænken og nyde den smukke udsigt over Limfjorden. Foto: Lars Pauli

NIBE:Langt de fleste nordjyder forbinder sikkert skoven i udkanten af Nibe med Nibe Festivalen, men Skalskoven med de mange bøgetræer har meget andet at byde på.

Skoven ligger bag Nibes berømte ”Hollywood-bogstaver”, som man tydeligt kan se fra omfartsvejen mellem Aalborg og Løgstør, når man kører forbi den gamle købstad.

Som barn husker jeg mange ture i Skalskoven med vennerne, hvor der både blev løbet om kap, leget fangeleg, bygget huller og leget cowboy og indianer mellem træerne.

I skoven kan man både følge grus- og asfaltveje, men man kan også gå på opdagelse på de mindre stier, hvor man kan være heldig at møde et egern, men ellers støder man mest på andre som er ude og nyde naturen på en travetur, hundeluftere eller løbere. Skalskoven byder rent faktisk på en fin kuperet afmærket fem kilometer løberute, som man enten kan løbe selv eller i selskab med andre løbere til Parkrun hver lørdag kl. 10. Efterhånden har også flere mountainbikere fundet vej til skoven, selv om Skalskoven ikke byder på hverken lige så udfordrende bakker og så lange ruter som andre nordjyske skove og plantager.

Bænk med udsigt

Skoven indeholder også en populær naturlegeplads, som er etableret i et bakket landskab mellem træerne. Legepladsen har både gynger, balancebom, rutsjebane og ikke mindst en svævebane, der er et hit blandt de yngste. Legepladsen ligger kun et stenkast fra Skal Pavillonen, hvor der i gamle dage var bal med livemusik, men i dag er en restaurant forbeholdt private fester. Ved siden af spisestedet finder du Hestepladsen - et stort åbent græsareal, hvor mange ynder at nyde deres medbragte mad på dage, hvor solen kigger frem.

Men hvis du i stedet går en tur på stien i skovens udkant og følger den hele vejen rundt og fortsætter, når det går op ad bakke, så bliver du til sidst belønnet med den smukkeste udsigt over Limfjorden. Mit yndlingssted er den bænk som står i skovens udkant lige over Nibe-bogstaverne, for der er en vidunderlig panoramaudsigt over fjorden og de nærliggende marker med heste. Allersmukkest er det en en lun sommeraften, når solen nærmest går ned over Limfjorden.

Så næste gang du kører forbi Nibe, kunne du måske være fristet til at smutte forbi Skalskoven.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.