Skole-DM: Kongerne havde den mest fair høvding

Gang i den i Arena Himmerland i Støvring, da danmarksmestrene i skolehøvdingebold skulle findes

Margit Sig og Andreas Falck
Flere skoler havde ligefrem medbragt cheerleaders med det hele, og nogle hold fandt nye fans under stævnet.
Støvring 16. maj 2018 16:21

STØVRING: Der blev gået til den både på og uden for banen i Arena Himmerland i Støvring, da 17 hold fra skoler i hele landet tirsdag og onsdag dystede om titlen som danmarksmester i høvdingebold.

Da det var ved at spidse til i udskilningsløbet frem mod finalen, blev der gået ekstra til den i heppekorene ved sidelinjen.

Også hos "The Thunder" fra Alkjærskolen i Ringkøbing, som ellers havde mistet lidt af deres "thunder":

- De er ikke så sportslige ellers, og de var lidt nede, fordi det ikke var gået dem så godt. Men så fik vi dem muntret op igen ved at holde med dem fra Bornholm. Dem spillede de nemlig mod tidligere, og da blev deres høvding faktisk ramt, uden at dommeren opdagede det, men så meldte høvdingen sig selv. Det er da fairplay, roste Rikke Lisby, som var med som frivillig forælder.

Og det viste sig senere, at mange andre havde bemærket, at "Kongerne" fra Kongeskærskolen på Bornholm opførte sig yderst eksemplarisk, og derfor løb "Kongerne" med DM-stævnets fairplay-præmie.

Kampen om DM-titlen endte til gengæld med guld til Rungsted 5.b, sølv til "Os fra Vestegnen fra Taastrup Realskole og sidst, men ikke mindst: bronze til 5.B på nordjyske Højene Skole fra Hjørring med holdnavnet "Bjerggederne".

- Det var drengene, der fandt på det! Det var enten det eller Ostedrengene, fortalte Josefine Andersen.

Og det gik også fint med at overnatte på Karensmindeskolen i Støvring fra tirsdag til onsdag:

- Men jeg sov godt nok først kl. 12, og vi skulle tidligt op. Og drengene pruttede hele tiden, småsurmulede Emma Gadensgaard.

I alt 327 elever og deres medfølgende 36 voksne overnattede på skolen, hvor klasseværelserne skulle være ryddet for alle soveposer, liggeunderlag og tasker allerede kl. 7.30, så de andre årgange på skolen kunne modtage undervisning i lokalerne.

7.C var dog fritaget, fordi de fungerede som hjælpere med alt muligt under hele stævnet.

- De skulle møde kl. 7 i morges! Til gengæld tjener de lidt til klassekassen, fortalte Jesper Sommer, idrætslærer på Karensmindeskolen og med i DM-stævneledelsen.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...