Skole fornyr DGI-flag

Mariagerfjord Idrætsskole fik fornyet sin titel som DGI profilskole

Line Lykkegaard Skouog Laura Guldhammer (foto)
Direktør i DGI Nordjylland Birgitte Nielsen overrakte det blå bevægelsesflag til skoleleder Peter Otto Yde Thomsen.
Folkeskole 9. oktober 2018 18:30 - Opdateret 10. oktober 2018 06:32

ONSILD: Det blev naturligvis fejret med leg og bevægelse, da Mariagerfjord Idrætsskole tirsdag fik fornyet sin titel som DGI-certificeret skole.

Skolens 187 elever var samlet i Onsild Hallen, da direktør i DGI Nordjylland, Birgitte Nielsen, overrakte skolen et nyt diplom og en flagdug.

Herefter gik det løs med en fælles kædetagfat på halgulvet.

Også borgmester Mogens Jespersen, DGI-direktør Birgitte Nielsen og skoleleder Peter Otto Yde Thomsen smed skoene og løb med som fangere i strømpesokker.

Mariagerfjord Idrætsskole har siden opstarten i 2012 været profilskole under DGI - en titel, der gives til skoler med fokus på idræt, leg og bevægelse som en naturlig del af skoledagen.

I Onsild har eleverne fem timers bevægelse om ugen.

- Bevægelse er vores DNA. Jeg tror ikke, skolen havde været her i dag, hvis ikke vi havde haft den profil, siger skoleleder Peter Otto Yde Thomsen.

Som en del af certificeringen har skolen haft besøg af en konsulent fra DGI og gennemgået sin bevægelsesplan.

- Vi har set hele vores profil igennem og haft fokus på, at idræt og bevægelse ikke kun skal være et break fra timerne. Det skal en del af timerne.

- Men vi blev også enige om, at hold fast, hvor gør vi allerede mange gode ting, siger Peter Otto Yde Thomsen.

Alle skolens lærere har været på et trænerkursus i SMARTtraining - et nyudviklet koncept fra DGI, hvor hjernen trænes til at huske gennem en række fysiske øvelser. Skolen har også oprettet et nyt valghold - Ifront - til elever, der har lyst og mod på en begyndende træneruddannelse.

Snart skal de undervise i skolens SFO og i Onsild Børnehus, inden de skal i praktik hos spejderne i Onsild og andre lokale foreninger.

Privatskolen på Præstemarken i Onsild er vokset med godt 100 elever siden opstarten i 2012.

En udvidelse på nabogrunden er på tapetet.

- Vi har netop skrevet under på en kontrakt med et arkitektfirma. Men vi skal lige vide, hvad vi vil først. Nogle taler om springhal, andre om en større SFO.

- Jeg tror, vi er nødt til at lave nye klasselokaler til 7., 8., og 9. klasse. Dem vi har i dag er ikke ret gode, siger Peter Otto Yde Thomsen.

DGI’s profilskoler skal re-certificeres hver andet år.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...