Skole med kvalitet

Ny kvalitetsrapport og folkeskolen i Brønderslev Kommune viser gode takter

Arkivfoto

Arkivfoto

Af Mette Møller

mette.moeller@nordjyske.dk

BRØNDERSLEV:Det står rigtigt godt til med folkeskolen i Brønderslev Kommune. Sådan lyder konklusionen fra formand for børne- og skoleudvalget, Peter H. S. Kristensen (S) efter at udvalget har set på en ny kvalitetsrapport, der er udkommet for folkeskolen.

- Det står faktisk rigtigt godt til. Vi kan se, at der arbejdes med forskellige indsatser, siger han og giver som eksempler, at man arbejder med den drengevenlige skole, med et tema om læsning og med it i undervisningen, ligesom der arbejdes meget med visioner.

- Når der bliver arbejdet bevidst med de her områder, og alle sætter fokus på det, så gør det noget i sig selv. Det får også betydning ud over de konkrete projekter, fordi det har opmærksomhed, siger Peter H. S. Kristensen.

Lav linjefagsdækning

I den anden grøft konstateres det i rapporten, at linjefagsdækningen er under 50 pct. Det har udvalget også kigget på.

- Det er specifikt indenfor nogle enkelte fag vanskeligt at leve op til det med linjefag, blandt andet i kristendom og nogle af værkstedsfagene. Det er klart, at det skal vi være opmærksomme på for alt andet lige viser det sig, at dem, der har linjefag, også er bedst til at undervise i et fag, siger Peter H. S. Kristensen.

Af andre områder, som man vil være ekstra opmærksom på som følge af kvalitetsrapporten, er holddannelse og handlingsplaner for den vision, der er lavet for folkeskolen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.