Frederikshavn

Skolebestyrelse, nej tak!

Forenings- og erhvervslivet gider ikke sidde med i skolebestyrelserne

Lokale foreninger og erhvervsliv skal inddrages i den understøttende undervisning i folkeskolen, men skolebestyrelserne har svært ved at finde foreningsfolk og erhvervsfolk, som gider være med i skolebestyrelserne.

Lokale foreninger og erhvervsliv skal inddrages i den understøttende undervisning i folkeskolen, men skolebestyrelserne har svært ved at finde foreningsfolk og erhvervsfolk, som gider være med i skolebestyrelserne.

FREDERIKSHAVN:Det lokale forenings- og erhvervsliv har ikke den store interesse i at sidde med omkring bordet, når der er møde i den lokale skolebestyrelse.

I marts i år besluttede børne- og ungdomsudvalget (B&U), at kommunens skolebestyrelser skulle have en repræsentant fra det lokale erhvervsliv og én fra det lokale foreningsliv, men her otte måneder senere er det kun lykkedes på fem af kommunens 15 skoler.

- Det har vist sig at være en stor udfordring, og vi har nogle begyndervandskeligheder, erkender B&U-formand Christina Lykke Eriksen (SF).

Nogle skoler har taget kontakt til Frederikshavn Ungdoms Fællesråd og Frederikshavn Erhvervsråd for at finde nogle, der vil stille op til skolebestyrelsesarbejdet.

Fire store distrikter

Efter sommerferien venter endnu en udfordring, når kommunens skoler deles i blot fire distrikter, der hver består af flere skolecentre, hver med sin bestyrelse.

Distrikt FRH Nord for eksempel skal bestå af skolerne i Skagen, Aalbæk og Strandby, et stort geografisk område med 35 km mellem nord og syd.

På et dialogmøde torsdag aften var der flere, der udtrykte bekymring for de nye, store distrikter og forudså manglende engagement for så stort et område.

Mulighed for lokale råd

- Det ér en udfordring. Jeg tror, at skolebestyrelserne fremover mere bliver et politisk organg, der skal hæve sig op over den enekelte skole og se på helheden. Vi har været den samme tur igennem på daginstitutionsområdet, hvor det er endt med at blive en succes. Det kan det også blive med skolebestyrelserne.

B&U lægger op til, at de enkelte skolecentre - det vil sige de skoler, vi kender i dag - kan oprette lokale råd, der drøfter det enkelte centers anliggender.

- De får ingen beslutningskompetence, men det kan være en måde at få det til at fungere i praksis. Når vi holder fast i de store distrikter, og lægger Strandby Skole og Skagen Skole i samme distrikt, er det for at have en vis volumen, som matcher de andre distrikter, siger Christina Lykke Eriksen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst