Skolebestyrelse spiller ud

Gedsted Skole på banen med tre forslag til den fremtidige skole

Gedsted Skole er bygget i 1954 og har indtil år 2000 været den eneste kommunale overbygningsskole i den tidligere Aalestrup kommune.

Gedsted Skole er bygget i 1954 og har indtil år 2000 været den eneste kommunale overbygningsskole i den tidligere Aalestrup kommune.

Skolebestyrelsen ved Gedsted Skole har i debatten om den kommende skolestruktur i Vesthimmerlands Kommune valgt at være på forkant og kommer nu selv med forslag til, hvordan skolen skal fungere i fremtiden. Derfor har skolebestyrelsen netop henvendt sig til medlemmerne af kommunens børne- og skoleudvalg med et oplæg, der skitserer tre forskellige modeller for Gedsted Skole. En tosporet skole med overbygning for det sydvestlige hjørne af kommunen. En tosporet skole for det sydvestlige hjørne af kommunen til og med 7. klasse. (hvis man vælger at udskolingstilbud fortsat skal være Farsø Skole samt den kommunalt betalte privatskole Aalestrup Realskole) En tosporet skole for det sydvestlige hjørne af kommunen til og med 6. klasse. (hvis man vælger at flytte alle 7. klasser og udskolingstilbud fortsat skal være Farsø Skole samt den kommunalt betalte privatskole Aalestrup Realskole) - Vi forestiller os Gedsted Skole involveret i de tre nedenstående fremtidssikrede modeller, der med udgangspunkt i børnene samler skoleindsatsen i det sydvestlige hjørne af kommunen på Gedsted Skole. At alle tre modeller samtidig viser sig at kunne frigive ressourcer er en bonus, der absolut kan bruges til at styrke skolevæsnet disse sparetide, hedder det i skolebestyrelsens henvendelse til børne- og skoleudvalget. Gode rammer Samtidig anfører skolebestyrelsen, at den mener, at fundamentet til alle tre skolemodeller er på plads på Gedsted Skole, der i dag har 135 elever fordelt på 0-7. klasse. - Gedsted Skole er bygget i 1954 og har indtil år 2000 været den eneste kommunale overbygningsskole i den tidligere Aalestrup kommune. Gedsted Skole har utrolig gode rammer og specielt fællesrummet fra 80’erne, de tilstødende faglokaler og biblioteket der blev bygget i 2004 er funktionelle, inspirerende og velholdte rammer for et godt skoleliv, skriver skolebestyrelsen.