Skolebørn får først flere timer i 2014

Der kommer til at gå endnu to år, og til den tid skal lærerne bruge to timer mere om ugen på undervisning.

Skolebørn får først flere timer i 2014

Børn i folkeskolen kan ånde lettet op - eller glæde sig lidt endnu - alt efter temperament. Der kommer nemlig til at gå to år, før regeringens planer om flere timer i folkeskolen bliver til virkelighed.

Først fra august 2014 skal eleverne have flere timer i dansk og matematik i skolen, siger børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S), der tirsdag præsenterede regeringens udspil til folkeskolereform.

- Alt andet lige håber vi at komme i gang fra skoleåret, som begynder i august 2014. Så kan vi begynde at måle på resultaterne fra 2015, siger Christine Antorini.

Regeringen lægge op til, at lærerne fremover i gennemsnit skal undervise børnene to timer mere om ugen i stedet for at bruge tiden på forberedelse.

- I gennemsnit arbejder en folkeskolelærer 16 timer på en uge i klasseværelset. Det er vores forslag, at det gennemsnitlige timetal i klassen eksempelvis øges til 18 timer per uge, siger Christine Antorini.

Hun understreger dog, at der er tale om et eksempel på undervisningstiden, som kan variere fra kommune til kommune.

De ekstra timer skal være med til at forbedre elevernes hverdag, så de kan lære mere og trives bedre i skolen.

- Eleverne skal bevæge sig hver dag. Der skal være et obligatorisk tilbud om lektiehjælp. Man kan lokalt beslutte, at der skal være to voksne i undervisningen i et år af gangen.

- Vi får en bedre folkeskole for børnene, hvis de får flere timer, siger Christine Antorini.

Regeringen har til gengæld besluttet ikke at opfylde Socialdemokratene og SF's valgløfte om at indføre en loft på maksimalt 24 elever i klasserne.

- Det er et valg. Vi tror, at vi får en bedre folkeskolen for børnene, hvis de får flere timer.

- Der er gennemsnitligt 21 elever i klasserne, og det er kun 18 procent af klasserne, der har mere end 24 elever, siger Christine Antorini.

Hun håber, at forhandlingerne vil ende med en "god, bred aftale", så folkeskolen kan få en reformpause og koncentrere sig om at gennemføre de nye tiltag.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.