Skolebus billigere end ventet

1,6 mio. kr. i ekstraudgift om året til nye skolebusruter

- Kommunens beregninger af merudgifterne til skolebuskørsel var ikke for lave, tværtimod. Det har vi nu dokumentation for, siger Pia Karlsen, formand for B&U-udvalget. Arkivfoto: Grete Dahl <i>Kim Dahl Hansen</i>

- Kommunens beregninger af merudgifterne til skolebuskørsel var ikke for lave, tværtimod. Det har vi nu dokumentation for, siger Pia Karlsen, formand for B&U-udvalget. Arkivfoto: Grete Dahl Kim Dahl Hansen

FREDERIKSHAVN:1,6 millioner kroner.

Det er prisen på ekstraudgifterne ved skolebuskørsel i forbindelse med den ny skolestruktur, som trådte i kraft efter sommerferien.

1,3 millioner kroner går til merudgift til nye og omlagte skolebusruter, mens de sidste 300.000 kroner går til de cirka 150 ekstra buskort, som følger med den nye struktur.

De ekstra skolebusser er en konsekvens af lukningen af skolerne i Jerup og Elling, flytning af overbygningerne på Stensnæsskolen i Voerså og Gærum Skole samt sammenlægningen af gamle skoledistrikter.

Merudgifterne til skolebuskørsel var et hedt emne, da skolestrukturen var til høring, og Pia Karlsen (V), fungerende formand for børne- og ungdomsudvalget, glæder sig over, at merudgifterne viser sig at være lavere end kommunens eget estimat.

Forsker skød over målet

- Vi har nu dokumentation for, at vi ikke skønnede for lavt. Tværtimod havde vi beregnet merudgifter på 1,9 millioner kroner og budgetteret med 2,7 millioner for at være på den sikre side, siger Pia Karlsen.

Trafikforsker Preben Thisgaard fra Udviklingsbureauet NOVA PRO udarbejdede en analyse af transportforholdene ved den ændrede skolestruktur, og ifølge trafikforskerens beregninger var kommunens estimat alt for lavt og usikkert.

Ifølge Preben Thisgaards analyse ville merudgiften løbe op i 4,2 millioner kroner, og han kritiserede desuden kommunen for daglige transporttider på mellem halvanden og to timer hver vej for de elever, som bor mest ufordelagtigt i forhold til ruteplanlægningen.

Kontrakt med to selskaber

Ifølge Pia Karlsen er transporttiden for langt de fleste elever under én time.

Kommunen har indgået kontrakter med Hjørring Citybus A/S og Hørby Rute- og Turistbusser I/S på ruterne 9, 10, 7 og 17.

De skoler, der er berørt af de nye skoleruter er Strandby og Aalbæk, Bangsbostrand og Gærum, Stensnæs, Sæbygård og Sæby, Hørby, Dybvad og Torslev samt Frydenstrandskolen og Nordstjerneskolen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.