Morsø

Skoleelever skal lære at spille i orkester

M. C. Holms Skole og Morsø Musikskole er med i stort projekt støttet af Nordea-fonden

M. C. Holms Skole i Nykøbing er en af ti skoler i landet, der er udvalgt til at deltage i projekt OrkesterMester. Arkivfoto

M. C. Holms Skole i Nykøbing er en af ti skoler i landet, der er udvalgt til at deltage i projekt OrkesterMester. Arkivfoto

NYKØBING:1000 elever på 10 skoler fordelt over hele landet bliver mestre i orkesterspil med start fra skoleåret 2018/19. Det sker som led i en ambitiøs plan med titlen OrkesterMester, som Nordea-fonden støtter.

M. C. Holms Skole i Nykøbing er en af de ti skoler, der er udvalgt til at deltage i projektet, der strækker sig over en fireårig periode. Her vil nogle af eleverne få tilbudt gratis instrumental- og orkesterundervisning af lærere fra Morsø Musikskole. Det vil foregå i skoletiden.

Projekt OrkesterMester får sammenlagt 3,4 mio. kroner fra Nordea-fonden. Pengene fra Nordea-fonden går til instrumentkøb, men også til kurser for underviserne og til transport. De små orkestermestre i skoleorkestrene skal nemlig jævnligt møde de store orkestermestre i landets professionelle orkestre og ensembler. En del af projektet er OrkesterMesterFester for alle 1.000 børn sammen med DR Symfoniorkestret i DR Koncerthuset.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden