Skolevæsen

Skoleelever skriver aviser

Der blev jublet, da det blev afsløret, at det var 7. B fra Stolpedalskolen og 8. B fra Skørping Skole, der i år har lavet de bedste nordjyske bidrag til den konkurrence "Avisen i Undervisningen".

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Nordjyskes featureredaktør Flemming Kristensen havde rosende ord, diplomer, penge og en landsfinaleplads med til blandt andre chefredaktionen fra Skørping Skoles 8.B: Astrid Jensen, Malte Kronborg og Josefine Konnerup.

Udover hæderen udløste det nemlig 2500 kroner til hver klasse og en plads i landsfinalen, der også får deltagelse af de to næstbedste nordjyske aviser; "Domino", der er lavet af 8. A fra Toftegårdsskolen i Jerslev og "C-siderne", som 7. C fra Mariager Skole står bag. Begge klasser fik 1500 kroner med hjem til klassekassen. Endnu har der ikke været en nordjysk landsvinder, men måske er det avisredaktionen fra Skørping Skole, der skal spise pandekager på Københavns Rådhus til januar. Redaktionens drengejournalister var i hvert fald ikke overraskede over, at deres "Horisont" blev kåret som den bedste i aldersgruppen. - Ikke efter vi havde set de andre, lød det nøgternt fra en af chefredaktørerne, Malte Kronborg, der fremhævede avisens iøjnefaldende forside. Han glædede sig over, at redaktionen havde haft langt bedre tekniske forhold - computere, der virkede - end de foregående gange, Skørping Skole har deltaget, og så meldte han om godt samarbejde i klassen. Det gode klima på Global News-redaktionen betød, at der var forståelse for, at kun de bedste artikler kom med i avisen. Fire ud af 20 blev således sorteret fra. - Det gør ikke noget. Jeg vidste godt, at den ikke var så god, sagde Simon Bruun, der havde fået en artikel kasseret. Til gengæld havde han en anden artikel med i avisen, og så havde han stået bag flere af de overskrifter, som avisen blev rost for. Ros var der også til 7. B fra Stolpedalskolen, som ifølge dommerne havde lavet en fremragende avis. Klassen har også, fortalte lærer Leif Mortensen, arbejdet godt med avisen som tema i to uger. I ugen inden avisen skulle laves, havde de således skullet læse diverse avisartikler og lære om betingelserne i branchen. Det havde åbenbart rustet dem godt til opgaven, og Leif Mortensen glædede sig over elevernes evne til at samarbejde om opgaven. I øvrigt blev det klart i løbet af finalen, at det ikke er en naturlig del af en nordjysk skoleelevs hverdag at læse avis. Da dommeren, NORDJYSKEs featureredaktør Flemming Kristensen, spurgte, hvor mange, der så tv-kanalen 24NORDJYSKE røg, der en skov af hænder i vejret, da han spurgte, hvor mange der læste avis, var der ikke engang hænder til et læbælte. - Og avisens interesse i at stå for denne konkurrence er selvfølgelig, at eleverne kommer til at synes, at det er sjovt at læse vores avis, sagde Flemming Kristensen, der også havde check på 1000 kroner og rosende ord med til de to klasser, der kom på tredjepladserne i konkurrencen. Det var blandt 6. og 7. klasserne Strandby Skole, Farsø, med "Strandby Tidende", og blandt 8-10 klasserne Vodskov Skole med "Avis til dig". I alt deltog 87 skoleklasser i konkurrencen, som - ligger det nu fast - også bliver gennemført til næste år.