Danmark

Skoleforhandlinger skaber splid i KL-bestyrelse

K-borgmestre i KL's bestyrelse vil ikke lægge navn til kritik af De Konservatives formand, Lars Barfoed.

Skoleforhandlinger skaber splid i KL-bestyrelse

Forhandlingerne om en reform af folkeskolen skaber nu åbent splid i bestyrelsen hos Kommunernes Landsforening, KL.

De to konservative borgmestre i KL's bestyrelse, Michael Ziegler fra Høje Taastrup og Søren Pape Poulsen fra Viborg, går stærkt i rette med KL's næstformand, Erik Fabrin (V), som på vegne af KL har kritiseret den konservative partiformand, Lars Barfoed, for at tage folkeskolen som gidsel.

- KL's bestyrelse har ikke på noget tidspunkt indtaget den holdning, at Barfoed tager folkeskolen som gidsel, og det vil vi ikke lægge navn til.

- Fabrin kan mene hvad han vil, men han skal ikke tage os til indtægt for det, lyder det i en skriftlig udtalelse fra de to konservative borgmestre.

På forsiden af Jyllands-Posten torsdag fremgår det ellers, at Erik Fabrin udtaler sig på vegne "af hele KL's bestyrelse", når han går direkte til angreb på Lars Barfoed og beskylder ham for at misbruge skoleforhandlingerne til at styrke sit partis synlighed.

- Det hører ingen steder hjemme, at Barfoed tager skolen som gidsel i sit eget politiske profileringsspil, siger Fabrin til Jyllands-Posten.

Men Michael Ziegler og Søren Pape Poulsen mener, at KL-næstformanden opfører sig som en elefant i en glasbutik, når han på denne måde kritiserer Barfoed og opfordrer De Konservative til at lade de andre partier gennemføre reformen uden at nedlægge veto.

- Spillereglerne i Folketinget tilsiger, at et forlig skal opsiges, før der kan ændres i det. Det gælder i forhold til det eksisterende folkeskoleforlig og i forhold til alle mulige andre forlig.

- Det er simple spilleregler for Folketingets arbejde, som er med til at sikre, at man som parti tør indgå politiske forlig.

- De spilleregler bør vi respektere og ikke blande os i fra KL's side som en anden elefant i en porcelænsbutik, lyder det fra de to borgmestre.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.