Brønderslev

Skoleklasse så på nyt sygehus

3.b fra Skolegades Skole følger sygehusbyggeri mens de vokser op

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Foto: Anne Mette Welling

BRØNDERSLEV:3.b på Skolegades Skole er ambassadørklasse for det nye sygehus, der bygges i Aalborg - Nyt Aalborg Universitetshospital. 23 børn har sammen med deres klasselærer, Gitte Brogård, været på tur dertil for at se, hvordan det går med byggeriet. Det er anden gang, de besøger sygehuset, som de skal følge løbende gennem deres skoletid, så de kan se sygehuset vokse op.

- Børnene havde fået nogle ting på forhånd, som de har sat sig ind i, så de havde en masse forforståelse. De har lavet tegninger til en sengestue, hvor vi fik mål og lavede opgaver, fortæller Gitte Brogaard.

Hun fortæller, at der var mange elementer, som børnene brugte sammen med deres matematiklærer plus i den understøttende undervisning forud for besøget.

- Der var nogle opgaver, vi kunne bruge. I sådan et hospitalsbyggeri er der også natur- og teknik, og da de indrettede sengestuer var det lige pludselig matematik. Det er et godt projekt, der kommer på tværs af alt muligt. Det har været så godt, og børnene var glade for at være der, fortæller Gitte Brogaard.

Formand for regionsrådet, Ulla Astman, var der også, og hun fortalte om byggeriet.

- Børnene fik lov at stille spørgsmål, og det var de gode til, berette Gitte Brogaard.

Der blev blandt andet snakket om, hvor meget en kran kan løfte, hvor meget en lastbil kan køre væk, og hvor mange skovlfulde, der skal til for at fylde en lastbil. og hvor mange medarbejdere, der er brug for og af hvilke typer.

Børnene blev kørt rundt i bus på byggepladsen, og der var også besøg på en udstilling om byggeriet og et løb med poster med regneopgaver på programmet.

Børnene fra 3.b skal på tur ud til hospitalet igen - planen er, at de kommer til at følge sygehuset vokse op samtidig med, at de selv vokser op, med et til to årlige besøg.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.