Skoleleder på en sikker 1. plads

Ørnevejen vandt, Hånbæk tabte skolebestyrelsesvalg

Nordstjerneskolen har fået skolebestyrelse.

Nordstjerneskolen har fået skolebestyrelse.

FREDERIKSHAVN:Den konstituerede leder af Ørnevejens Skole, Tanja Stoklund Munch, blev topscorer ved valget til skolebestyrelsen på den nye Nordstjerneskole.Tanja Stoklund Munch er også medarbejdervalgt medlem af den nuværende skolebestyrelse ved Ørnevejens Skole. Afstemningsresultatet tyder på, at forældrene på Ørnevejens Skole har været dygtige til at samle stemmerne, for to forældrevalgte medlemmer af den nuværende skolebestyrelse - formanden Niels Østergaard og Jan Sørensen - opnåede næstflest og tredjeflest stemmer og er valgt til den syv mand store bestyrelse.

Ingen medlemmer fra Hånbæk

To nuværende skolebestyrelsesmedlemmer på Munkebakkeskolen, Claus Bak Pedersen og Johnny Reinert opnåede også valg, mens ingen skolebestyrelsesmedlemmer fra Hånbæk kom i den nye skolebestyrelse, selv om tre stillede op (Stephanie Schlegel, Finn Aaen, Stig Christensen).Heller ikke Jan Andersen, der for tre år siden stillede op til byrådet for Frederikshavnerlisten, opnåede valg. To af de valgte - udviklingskonsulent Gitte Hyttel Nørgaard og socialpædog Kim Riedel - er af gode grunde ubeskrevne blade i skolebestyrelsessammenhæng. De er forældre til børn, som starter i 0-klasse. Et ansat på en skole kan ikke samtidig være forældrevalgt medlem af skolebestyrelsen. Tanja Stoklund Munch kan altså ikke fortsætte på den nye skole - med mindre hun udtræder af skolebestyrelsen. Det har ikke været muligt at træffe Tanja Stoklund Munch.

Elektronisk valg

Valget er - som det første skolebestyrelsesvalg i Frederikshavn Kommune nogensinde - afviklet elektronisk. Det firmaet Assembly Voting, som har stået for gennemførelsen af valget. Børnene på de ”gamle” skoler i skoledistriktet har haft valgkort med hjem til deres forældre, som derefter har kunnet stemme på fire kandidater fra deres egen eller en hvilken som helt anden computer. Forældrene kunne også vælge at stemme skriftligt. Stemmeprocenten var lav - knap 16 procent.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.